To youtube παρουσίασε ένα νέο έργαλείο για να βοηθήσει στην ανάκτηση χακαρισμένων λογαριασμών
News

To youtube παρουσίασε ένα νέο έργαλείο για να βοηθήσει στην ανάκτηση χακαρισμένων λογαριασμών

Το youtube ανακοίνωσε μια νέα AI λειτουργία για να βοηθήσει τους χρήστες να ανακτήσουν λογαριασμούς που έχουν χακαριστεί. To εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων, όπως περιγράφεται στη σελίδα υποστήριξης της Google, είναι ένα chatbot που είναι προσβάσιμο μέσω του Κέντρου βοήθειας του YouTube.

Το chatbot κάνει στους χακαρισμένους δημιουργούς μια σειρά ερωτήσεων για να τους καθοδηγήσει στη διαδικασία διασφάλισης των επηρεαζόμενων συνδέσεων Google και αντιστροφής τυχόν αλλαγών που έχουν έγινε στα κανάλια τους στο YouTube.

Ο βοηθός υποστήριξης είναι προς το παρόν διαθέσιμος μόνο στα Αγγλικά και η πρόσβαση σε «ορισμένες λειτουργίες αντιμετώπισης προβλημάτων» περιορίζεται σε μια επιλεγμένη ομάδα «ορισμένων δημιουργών», αλλά η Google λέει ότι σκοπεύει να κάνει τελικά τη δυνατότητα διαθέσιμη σε όλους τους δημιουργούς του YouTube.

Όπως αναφέρει το The Verge που χρησιμοποιήσε την υπηρεσία, τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά. Είναι ένα αρκετά τυπικό chatbot υποστήριξης, χωρίς τις παραξενιές του generative AI

Ωστόσο, δεν λύνει πραγματικά ένα από τα σημαντικότερα παράπονα που έχουν εκφράσει οι δημιουργοί. Ότι το YouTube παραμένει πάρα πολύ δύσκολο στην επικοινωνία όταν προκύπτουν προβλήματα. Η απευθείας συνομιλία με έναν εκπρόσωπο του YouTube συνήθως περιορίζεται μόνο στους μεγαλύτερους δημιουργούς στο πρόγραμμα συνεργατών της πλατφόρμας, αφήνοντας μικρότερους λογαριασμούς να επιλύουν τις δικές τους καταστάσεις μέσω σελίδων βοήθειας ή φαινομενικά αυτοματοποιημένων απαντήσεων από την υποστήριξη του YouTube.

Η προσθήκη ενός chatbot με τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αναστατώσει τους δημιουργούς που ελπίζουν ότι το YouTube θα βελτιώσει τον τρόπο επικοινωνίας του με τους χρήστες του. Ειδικά όταν ζητήματα όπως η παραβίαση λογαριασμών έχουν στοχεύσει ακόμη και τεράστιους δημιουργούς, όπως το Linus Tech Tips, ενώ ο χρόνος επίλυσης προβλημάτων για μικρότερους λογαριασμούς παραμένει μεγάλος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

 

Tags: