Το ξενοδοχείο του τρόμου
News

Το ξενοδοχείο του τρόμου

Αν οι παραγωγοί του Hollywood έχουν ξεμείνει από ιδέες για μια “δυνατή” ταινία τρόμου, η ιστορία του Herman Webster Mudgett ή πιο ευρέως γνωστού ως Dr. Henry Howard Holmes, είναι αναμφίβολα μια εξαιρετική πηγή έμπνευσης.

Ας δούμε τα γεγονότα από την αρχή όμως. Ο H.H. Holmes γεννήθηκε στις 16 Μαίου το 1861 στο Gilmanton, του New Hampshire στις Η.Π.Α. Είχε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια, αφού ο πατέρας του ήταν αλκοολικός και ξεσπούσε τον θυμό του στην οικογένειά του, ενώ παράλληλα ο πιτσιρικάς τότε Holmes ήταν το παιδί-θύμα των νταήδων συμμαθητών του στο σχολείο.

Μόλις στα 17 του χρόνια παντρεύτηκε την πρώτη του γυναίκα, ενώ 6 χρόνια αργότερα αποφοίτησε από την ιατρική σχολή του University of Michigan, στο οποίο αντιμετώπισε και κατηγορίες για κλοπή πτωμάτων από ένα εργαστήριο, οι οποίες όμως δεν αποδείχθηκαν ποτέ.

Το “ζουμί” της υπόθεσης ξεκινά όταν μετακομίζει στο Σικάγο τον Αύγουστο του 1886 για να ασχοληθεί με την φαρμακευτική. Εκεί βρίσκει δουλειά στο φαρμακείο της Dr. Elizabeth Holton, της οποίας κερδίζει την εμπιστοσύνη σαν πολύ καλός και εργατικός υπάλληλος. Όταν η Dr Holton μένει έγκυος, αποφασίζει να παρατήσει το φαρμακείο της και τότε ο Holmes αρπάζει την ευκαιρία και το αγοράζει.

Τρία χρόνια αργότερα αγοράζει το οικόπεδο απέναντι από το φαρμακείο και ξεκινά το χτίσιμο του κάστρου των δολοφονιών. Το 1893 το τριώροφο κτίριο ανοίγει τις πόρτες του, με το φαρμακείο του Holmes να μεταφέρεται στο υπόγειό του και τους υπόλοιπους ορόφους να λειτουργούν σαν ξενοδοχείο. Στους ορόφους αυτούς έφτιαξε έναν λαβύρινθο με κρυφά σκοτεινά μέρη , διάδρομους, ανοίγματα στους τοίχους και πάνω από 100 δωμάτια.

12684_10202203685286674_532672101_n

Στο ξενοδοχείο του ο Holmes δολοφόνησε πελάτες καθώς και άτομα του προσωπικού του, από τους θανάτους των οποίων καρπωνόταν τα ασφάλιστρα ζωής τους. Όλα του τα θύματα τα βασάνιζε ενώ αρκετά από αυτά πέθαναν από ασφυξία μέσω απελευθέρωσης αερίων σε κρυφά δωμάτια του “κάστρου του θανάτου”.

Συνηθισμένη του τακτική ήταν να πηγαίνει τα θύματά στο υπόγειο του κτιρίου, όπου τα διαμέλιζε και στην συνέχεια πωλούσε τα κομμάτια σε ιατρικές σχολές. Ήταν πολύ σχολαστικός στην εξαφάνιση των κομματιών που δεν χρειαζόταν αφού διέθετε και μία υψικάμινο (καμινάδα με μεγάλο ύψος, ικανή να αντέχει σε μεγάλες θερμοκρασίες και χρησιμοποιείται για την τήξη και τη μεταβολή του σιδήρου σε χυτοσίδηρο) στην οποία τα έριχνε και τα αποτέφρωνε.

Ο Holmes συννελήφθη για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 1894 με την κατηγορία της κλοπής ενός αλόγου. Όσο ήταν στην φυλακή γνώρισε τον Marion Hedgepeth, με τον οποίο συνεργάστηκε για να πραγματοποιήσει άλλη μια ασφαλιστική απάτη. Οι δυο τους, μαζί με τη βοήθεια του συνεργάτη του Holmes, Benjamin Pitezel, θα σκηνοθετούσαν τον θάνατο του τελευταίου προκειμένου να πάρουν την αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρεία.

Το σενάριο, που έλαβε χώρα στην Φιλαδέλφεια, έλεγε πως ο Benjamin Pitezel θα “πέθαινε” σε μια έκρηξη εργαστηρίου και οι τρεις τους ύστερα θα μοιράζονταν τα λεφτά στα τρία. Το διαβολικό μυαλό του Holmes όμως είχε φτιάξει ήδη το δικό του σενάριο. Αφού σκότωσε στην πραγματικότητα τον Pitezel, πήρε όλα τα χρήματα της αποζημίωσης και το έσκασε μαζί με τα τρία παιδιά του δολοφονημένου συνεργάτη του.

Όταν ο Marion Hedgepeth αντιλήφθηκε τι ακριβώς είχε συμβεί “έδωσε” τον Holmes στην αστυνομία, καθώς και πληροφορίες που είχε πάρει από τον μανιακό δολοφόνο για το τί συνέβαινε στο ξενοδοχείο του. Η ειδική ομάδα κρούσης της εποχής για τέτοιες περιπτώσεις, οι “Pinkertons”, συνέλαβαν τελικά τον Dr. H.H. Holmes στις 17 Νοεμβρίου του 1894, στην Βοστώνη.

Όσο ο serial killer της ιστορίας μας βρισκόταν στην φυλακή, η αστυνομία του Σικάγο ανακάλυπτε τις φρικαλεότητες που είχαν συμβεί στο ξενοδοχείο του. Ο αριθμός των θυμάτων του υπολογίζεται μεταξύ 20 και 100, ενώ μεταγενέστεροι υπολογισμοί που βασίστηκαν σε μαρτυρίες για εξαφανισμένα άτομα κάνουν λόγο για πάνω από 200 θύματα.

Ο Holmes απαγχονίστηκε στις 7 Μαΐου το 1896. Αξίζει να αναφερθεί πως ο αυχένας του δεν έσπασε αμέσως, με αποτέλεσμα να βασανιστεί για περίπου 15 λεπτά πάνω στο σκοινί έχοντας συσπάσεις, μέχρι να πεθάνει αργά και βασανιστικά.

Εδώ και ένα πολύ ωραίο ντοκιμαντέρ για τη ζωή και τα πεπραγμένα του Dr. H.H. Holmes, για όποιον θέλει να μάθει και περισσότερες λεπτομέρειες:

[iframe]<iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/dNIt_9wygvo” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>[/iframe]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ