Watchmen: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη νέα σειρά του HBO
News

Watchmen: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη νέα σειρά του HBO

To Watchmen των Alan Moore και Dave Gibbons που κυκλοφόρησε το 1986 θεωρείται ένα από τα καλύτερα κόμικ όλων των εποχών και απολύτως δίκαια. Στην εναλλακτική απεικόνιση της ιστορίας που παρουσίασε, οι σούπερ-ήρωες είχαν κάνει γνωστή την ύπαρξη τους από τη δεκαετία του ’40, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πορεία της ανθρωπότητας και τους είδαμε να αντιμετωπίζουν ηθικά προβλήματα από την παρουσία τους ανάμεσα στους απλούς ανθρώπους.

Η κινηματογραφική μεταφορά του 2009 από τον Zack Snyder ήταν αρκετά πιστή στο ορίτζιναλ υλικό, αλλά δίχασε το κοινό όταν κυκλοφόρησε και τώρα δέκα χρόνια μετά, ετοιμαζόμαστε να μπούμε ξανά στον κόσμο των Watchmen. H σειρά που ετοιμάζει το HBO θα κάνει πρεμιέρα στις 20 Οκτωβρίου.

Δεν μιλάμε όμως σε καμία περίπτωση για τηλεοπτική μεταφορά του κόμικ, αλλά πιο πολύ για μία συνέχεια της ιστορίας με την υπογραφή του Damon Lindelof που μετά τον θρίαμβο του Leftovers έχει μαζί όλη την καλή πίστη που μπορούμε να του δώσουμε για ένα τέτοιο δύσκολο εγχείρημα.

Πάμε να δούμε όμως την εναλλακτική πραγματικότητα που θα μας παρουσιάσει η σειρά και δημοσίευσε σε ένα μεγάλο θέμα του το Entertainment Weekly.

O Roberd Redford είναι πρόεδρος της Αμερικής εδώ και 28 χρόνια. Τα κινητά τηλέφωνα και το internet έχουν απαγορευθεί ενώ τα ορυκτά καύσιμα (πετρέλαιο, κάρβουνο, φυσικό αέριο) ανήκουν στο παρελθόν. Οι αστυνομικοί φορούν μάσκες για να μην τους αναγνωρίζουν και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους αν δεν τα ξεκλειδώσει πρώτα ο απομακρυσμένος ελεγκτής. Έδω και χρόνια έχουν βγει αποζημιώσεις για φυλετικές αδικίες και ο κόσμος παραμένει διχασμένος όσο ποτέ.

Η ιστορία τοποθετείται τρεις δεκαετίες μετά τα γεγονότα του ορίτζιναλ και οι περισσότεροι χαρακτήρες είναι νεκροί ή κρύβονται. Υπάρχει όμως ένας χαρακτήρας που αράζει στην έπαυλη του και κάνει τις δουλειές του από εκεί και υπάρχει η υποψία ότι είναι ο Adrian Veidt (Ozymandias). Τον υποδύεται ο Jeremy Irons, ενώ μένουμε με την εντύπωση ότι ο πανίσχυρος Dr. Manhatan παραμένει στον πλανήτη Άρη.

Πρωταγωνίστρια είναι η Regina King που υποδύεται την Angela Abar, μία ντετέκτιβ της αστυνομίας στην Οκλαχόμα, ενώ διατηρεί τη μυστική supero hero ταυτότητα της  Sister Night. Ερευνά την επανεμφάνιση μίας ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης που φοράει μάσκες ίδιες με αυτή του Rorschach, που είναι όμως νεκρός εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Damon Lindelof στη συνέντευξη του μας κατευθύνει σε αυτό τον κόσμο τονίζοντας ότι είναι ταυτόχρονα ο ίδιος με αυτόν του πρώτου Watchmen αλλά με μία νέα κατεύθυνση.

«Η νέα σειρά σίγουρα ταιριάζει με τον όρο ‘σίκουελ’ και σίγουρα δεν ταιριάζει με το όρο ‘reboot’. Αντιμετωπίζουμε ως δεδομένα τα 12 τεύχη που κυκλοφόρησαν. Όλα συνέβησαν και δεν αλλάξαμε την ιστορία. Μπορούμε όμως να κινηθούμε στα κενά και να βρούμε νέες ιστορίες εκεί. Θέλαμε όμως το πρώτο μας επεισόδιο να μοιάζει με την αρχή μίας νέας ιστορίας και όχι με την συνέχεια μιας παλιάς». 

Μαζί με την Regina King και τον Jeremy Irons στη σειρά πρωταγωνιστούν οι Don Johnson,  Jean Smart και Yahya Abdul-Mateen II. Τη μουσική της σειράς έχουν επιμεληθεί οι Trent Reznor και Atticus Ross των Nine Inch Nails.

https://youtu.be/-33JCGEGzwU

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: