H Warner Bros βάζει τα πράγματα στη θέση τους: Ο Joker δεν είναι ήρωας
News

H Warner Bros βάζει τα πράγματα στη θέση τους: Ο Joker δεν είναι ήρωας

Όσο πλησιάζει η επίσημη πρεμιέρα του Joker, τόσο μεγαλώνει η κουβέντα γύρω από την ταινία και σε αυτή τη τη συζήτηση ήρθε να προστεθεί ένα γράμμα από τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας του Aurora, πριν από επτά χρόνια όταν ο James Eagan Holmes, είχε σκοτώσει 12 άτομα και είχε τραυματίσει δεκάδες άλλους, στην πρεμιέρα του Dark Knight Rises.

«Όταν αντιληφθήκαμε ότι η Warner Bros βγάζει ταινία που ονομάζεται Τζόκερ, παρουσιάζοντας τον χαρακτήρα του προσπαθώντας να κερδίσει συμπάθεια για την ιστορία του, παγώσαμε» γράφουν ανάμεσα σε άλλα, χωρίς όμως σε κανένα σημείο να κάνουν προσπάθεια για μποϊκοτάζ της ταινίας. 

Λίγες ώρες αργότερα ήρθε η απάντηση της Warner Bros. που τονίζει ότι δεν είναι πρόθεση της ταινίας, ούτε των δημιουργών, ούτε του στούντιο να παρουσιάσουν τον χαρακτήρα ως ήρωα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Warner Bros:

«Η βία των όπλων στην κοινωνία μας είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα και φυσικά είμαστε στο λευρτό των θυμάτων και των οικογενειών που επηρεάστηκαν από αυτές τις τραγωδίες. H εταιρεία μας έχει μεγάλο ιστορικό δωρεών σε θύματα βία, ανάμεσα τους και του Aurora, και τις τελευταίες εβδομάδες η μητρική εταιρεία μας μαζί με άλλους επιχειρηματικούς ηγέτες έχει καλέσει τους νομοθέτες να πάρου όλα τα απαραίτητα μέτρα. Την ίδια ώρα η Warner Bros πιστεύει ότι κάποιες ιστορίες μπορούν να αποτελούν αφετηρία για δύσκολες συζητήσεις πάνω σε περίπλοκα θέματα. Για να είμαστε ξεκάθαροι: Ούτε ο φανταστικός χαρακτήρας Joker, ούτε η ταινία αποτελούν δείγμα υποστήριξης της πραγματικής βίας κάθε είδους. Δεν είναι πρόθεση της ταινίας, ούτε των δημιουργών, ούτε του στούντιο να παρουσιάσουν τον χαρακτήρα ως ήρωα».

H ταινία του Joker κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 3 Οκτωβρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: