Wandavision: Ο δαίμονας που έρχεται στο MCU θα είναι μεγαλύτερος κίνδυνος από τον Thanos
News

Wandavision: Ο δαίμονας που έρχεται στο MCU θα είναι μεγαλύτερος κίνδυνος από τον Thanos

H πρώτη σειρά της Marvel στο Disney Plus βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τα τρία επεισόδια του Wandavision που έχουν προβληθεί μέχρι στιγμής να είναι γεμάτα με καλά κρυμμένα στοιχεία, που οδηγούν πολύ κόσμο στο συμπέρασμα ότι μία μεγάλη απειλή είναι πολύ κοντά.

Ο λόγος για τον Mephisto, που αν όντως μπει στο MCU θα μιλάμε για έναν κίνδυνο μεγαλύτερο και από αυτόν του Thanos.

Ο χαρακτήρας του Mephisto δημιουργήθηκε από τους Stan Lee και John Buscema και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο τρίτο τεύχος του Silver Surfer πίσω στο 1968. Ο δαίμονας χρησιμοποιούσε πειρασμούς για να παζαρέψει με πολλούς ήρωες της Marvel πράγματα που ήθελαν με αντάλλαγμα ένα κομμάτι του εαυτού του. Οι ρίζες του στα κόμικ έχουν ισχυρούς δεσμούς με τα infinity stones. Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος σε τεύχος του Silver Surfer του 1991, η γέννηση του ήρθε μετά την αυτοκτονία του πιο ισχυρού συμπαντικού πλάσματος. Μέσα από αυτή την πράξη προέκυψαν, εκτός από τον ίδιο και το Multiverse αλλά και τα infinity stones.

Κατά τη διάρκεια μάλιστα του Infinity Gauntlet (από το όποιο άντλησαν έμπνευση οι δύο τελευταίες ταινίες των Avengers), o Mephisto ήταν αυτός που ψιθύριζε στο αυτί του Thanos από την εποχή που ήταν μικρός έτσι ήταν υπεύθυνος για τις πράξεις του τρελού τιτάνα. Οι πράξεις του Mephisto αποκαλύπτονται σε όλη τη διάσταση τους σε τεύχος του Avengers Vol. 8 που κυκλοφόρησε το 2020.

Αν και η απόπειρα να πάρει στην κατοχή του όλα τα πετράδια απέτυχε, πιο πρόσφατα καταφέρνει να αποκτήσει το πετράδι του χρόνου δημιουργώντας πολλά παράλληλα timeline ενώ παράλληλα ταξιδεύει μπροστά και πίσω στο χρόνο φτιάχνοντας πολλές εκδοχές του εαυτού του.

H κυρίαρχη θεωρία αυτή τη στιγμή λέει, ότι αφού ο Mephisto και τα infinity stones είναι φτιαγμένα με τον ίδιο τρόπο, τα γεγονότα του Infinity Wars και του Endgame των Avengers είναι ο λόγος που ο δαίμονας ξυπνάει και μπαίνει στο MCU.

Στα κόμικ η Wanda καταφέρνει να ελέγξει τις δυνάμεις της με την καθοδήγηση της Agatha Harkness. Αυτό το όνομα είναι πολύ κοντινό στην περίεργη γειτόνισσα της Wanda στη σειρά, που συστήνεται ως Agnes και μοιάζει να ξέρει πολλά περισσότερα από αυτά που λέει. Υπάρχει επίσης και το θέμα με τις συνεχόμενες αναφορές στον σύζυγό της (Ralph) για τον οποίο ακούμε πολλά, αλλά δεν τον έχουμε δει μέχρι στιγμής, έτσι δεν θα ήταν ακραίο να σκεφτούμε ότι ο Ralph μπορεί να είναι τελικά ο Mephisto.

Στα κόμικ επίσης, η Harkness είναι αυτή που αλλοιώνει τις αναμνήσεις της Wanda όταν ανακαλύπτει ότι τα παιδιά της ο Billy και ο Tommy έχουν μέσα τους κομμάτια της ψυχής του Mephisto.

Κλείνοντας αξίζει να αναφέρουμε τη δήλωση του Kevin Feige ότι η σειρά έχει αντλήσει έμπνευση από το Vision and the Scarlet Witch του 1982 που βρίσκει το ζευγάρι να έχει μετακομίσει στα προάστια. Σε αυτό η Wanda έρχεται αντιμέτωπη με τον Samhain που θέλει να πάρει τις δυνάμεις της και είναι ακόλουθος του Mephisto.

Αν έστω και κάποια από αυτά επιβεβαιωθούν, τότε μετά το Wandavision θα πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στα Loki, Spider-Man 3 και την επόμενη ταινία του Doctor Strange αφού και τα τρία αναμένεται να εστιάσουν στις εναλλακτικές πραγματικότητες με το Multiverse of Madness το οποίο έχει χαρακτηριστεί ταινία τρόμου, να έχει επιβεβαιωμένη της συμμετοχή της Ελίζαμπεθ Όλσεν στο ρόλο της Wanda!

Το WandaVision θα ολοκληρωθεί σε εννέα επεισόδια και όλα μέχρι στιγμής δείχνουν ότι πολλές από τις αποκαλύψεις αναμένεται να γίνουν στο έκτο επεισόδιο που θα εξελίσσεται την ημέρα του Halloween.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ