Βρήκαν το μπουντρούμι του Δράκουλα στην Τουρκία
News

Βρήκαν το μπουντρούμι του Δράκουλα στην Τουρκία

Σε μία κίνηση που είναι βέβαιο ότι έχει στόχο να πάρει τα βλέμματα από τον τάφο της Αμφίπολης προχώρησαν αρχαιολόγοι στην Τουρκία.

Γιατί μπορεί να έχουμε πολλές θεωρίες για το ποιος ή ποιοι είναι θαμμένοι στην Αμφίπολη αλλά κανένας από τους υποψηφίους δεν έχει ιστόρικο μεταμόρφοσης σε βαμπίρ που διψάει για αίμα.

«Τι παπαριές είναι αυτές που μας λες Rock is Dead πρωί πρωί» θα ρωτήσετε. Δεν έχετε δίκιο όμως γιατί σύμφωνα με τουρκικές εφημερίδες, βρέθηκε το μπουντορούμι όπου είχε κρατηθεί αιχμάλωτος από τους Οθωμανούς ο Βλάντ Γ΄ Τσέπες ή όπως τον φώναζαν Βλαντ ο Ανασκωλοπιστής. Που φυσικά κατέληξε στη μυθολογία να είναι ο Κόμης Δράκουλας.

Είδατε που σας το είπαμε; Στην Αμφίπολη αποκλείεται να έχει βαμπίρ.

Οι ανασκαφές γίνονται γύρω από το κάστρο Tokat, στη βόρεια Τουρκία. Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μυστηριώδεις μυστικές στοές και μπουντρούμια αλλά όπως είπαν δεν είναι σε θέση να πουν με ακρίβεια σε πιο από αυτά ήταν αιχμάλωτος ο Βλάντ Γ΄ Τσέπες.

1412097995945_wps_1_TOKAT_KALESINDE_YAPILAN_O

Σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία το διάστημα που πέρασε στα τουρκικά μπουντρούμια πρέπει να ήταν περίπου από το 1442 έως και το 1447 μάλιστα μαζί με τον αδελφό του Radu.

Σε αυτό το διάστημα ανέπτυξε το θανάσιμο μίσος του για τους Οθωμανούς που τον οδήγησε στη συνέχεια να παλουκώνει αιχμαλώτους και σύμφωνα με το μύθο να βουτάει το ψωμί του στο αίμα τους.

Α! Και να γίνει μετά το κεντρικό πρόσωπο στον «Δράκουλα» του Μπραμ Στόκερ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ