Βρέθηκε ο ένοχος για το τεράστιο χακάρισμα του καλοκαιριού στο HBO
News

Βρέθηκε ο ένοχος για το τεράστιο χακάρισμα του καλοκαιριού στο HBO

To καλοκαίρι που μας πέρασε σημαδεύτηκε στον τηλεοπτικό χώρο, από την 7η σεζόν του Game of Thrones και όλη την κουβέντα που αφορούσε τη σειρά. Μέρος αυτής της κουβέντας ήταν και η τεράστια επίθεση χάκερ που δέχθηκε το HBO, με αποτέλεσμα να διαρρεύσουν στοιχεία της εταιρείας, λογαριασμοί e-mail, σενάρια επεισοδίων αλλά και ολόκληρα επεισόδια από σειρές.

Θυμίζουμε πάντως ότι τα δύο επεισόδια του Game of Thrones που διέρρευσαν, δεν ήταν αποτέλεσμα της επίθεσης αλλά εσωτερικό λάθος στα κανάλια που προβάλλεται η σειρά στην Ισπανία και την Ινδία.

Επιστρέφουμε στη μεγάλη επίθεση χάκερ, για να σας πούμε ότι ο υπεύθυνος βρέθηκε και σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα της Νέας Υόρκης που πήρε την υπόθεση στα χέρια του είναι ένας Ιρανός. Ο Behzad Mesri συνεργαζόταν με τις αρχές της χώρας του για cyber attacks σε συστήματα ασφαλείας και στρατιωτικές υπηρεσίες άλλων χωρών, κυρίως του Ισραήλ. Πιθανότατα στον ελεύθερο του χρόνο είπε να χτυπήσει και το HBO ζητώντας εκατομμύρια δολάρια ως λύτρα. Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό είναι το αν έχει συλληφθεί ή όχι.

Ενόψει της 8ης και τελευταίας σεζόν του Game of Thrones πάντως, το HBO έχει πάρει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με το σενάριο να μην πηγαίνει στους ηθοποιούς σε υλική μορφή και το βλέπουν μόνο σε ειδικούς υπολογιστές στον τόπο των γυρισμάτων.

Και φυσικά δύσκολα θα δούμε τα τελευταία επεισόδια πριν το 2019.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ