Βγάλτε από το μπαούλο το corpsepaint, έρχεται ο Abbath για δύο συναυλίες!
Music

Βγάλτε από το μπαούλο το corpsepaint, έρχεται ο Abbath για δύο συναυλίες!

Δύο μόλις μέρες μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους άλμπουμ “Abbath”, οι ABBATH θα εμφανιστούν στο Κύτταρο Live (και την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 στην Θεσσαλονίκη στο Eightball), όπου θα ακουστούν όχι μόνο τα κομμάτια τους, αλλά και οι ύμνοι του παρελθόντος του mastermind των Νορβηγών blacksters IMMORTAL καθώς και κάποιο υλικό των Ι.

Το πρώτο δείγμα από τη νέα δουλειά μπορείτε να το ακούσετε εδώ

Το δελτίο τύπου:

Όταν θέλει κάποιος να φέρει στο μυαλό του μία εικόνα, αναφερόμενος στο Νορβηγικό black metal, αναπόφευκτα φέρνει μπροστά του το πρόσωπο του Abbath (I, πρώην OLD FUNERAL, AMPUTATION, SATANEL), τραγουδιστή και κιθαρίστα (μπασίστα αρχικά και ντράμμερ επίσης για κάποιο διάστημα) των IMMORTAL, ο οποίος αναμφισβήτητα είναι το “πρόσωπο” του black metal κινήματος. Η ιστορία του με τους IMMORTAL, πολύ μεγάλη, όπως και η κληρονομιά που έχει αφήσει με δίσκους που άφησαν εποχή από τη δεκαετία του ‘90 έως και το 2009, όπως τα “Diabolical Fullmoon Mysticism”, “Pure Holocaust”, “Battles In The North”, “Blizzard Beasts” και “At The Heart Of Winter”, “Damned In Black”, “Sons Of Northern Darkness” και “All Shall Fall”.

Ακόμα και τα video clips που έχουν γυριστεί για τα “Grim And Frostbitten Kingdoms” και “Blashyrkh (Mighty Ravendark)”, έχουν παραμείνει κλασικά και έχουν αντιγραφθεί από δεκάδες σχήματα του χώρου, με φόντο τα χιονισμένα βουνά. Το σοκ των οπαδών του γκρουπ, μετά τη διάλυσή τους το 2003 ήταν μεγάλο, ο Abbath Doom Occulta (όπως είναι το πλήρες ψευδώνυμό του και με πραγματικό όνομα Olve Eikemo) σχημάτισε τους I, με τους οποίους φανέρωσε τις κλασικές metal επιρροές του και είχε στο πλευρό του γράφοντας στίχους, τον συνοδοιπόρο του στους IMMORTAL, Demonaz, τον αρχικό τους ντράμερ Armagedda, τον Ice Dale (ENSLAVED, AUDREY HORNE, DEMONAZ, κλπ) και τον μπασίστα των OV HELL (επίσης πρώην GORGOROTH, GOD SEED, AUDREY HORNE, SAHG, SHINING), τον King Ov Hell. Οι IMMORTAL εκείνη τη χρονιά (2006) τελικά επανασυνδέθηκαν, έκαναν κάποιες headline συναυλίες σε φεστιβάλ όπως το Wacken Open Air και το 2009 έβγαλαν το πολύ καλό “All Shall Fall” μέσω της Nuclear Blast, αλλά στις αρχές του 2015 δημοσιοποιήθηκε ότι τα μέλη του γκρουπ είχαν εμπλακεί σε δικαστική διαμάχη πάνω στα δικαιώματα της μουσικής τους και του ονόματος του σχήματος. Τον Μάρτιο ο Abbath δήλωσε ότι οι IMMORTAL διαλύονται, αλλά τα υπόλοιπα μέλη έβγαλαν ανακοίνωση ότι θα συνεχίσουν δίχως εκείνον.

Το επόμενο βήμα, γι’ αυτή την εμβληματική φιγούρα του Νορβηγικού black metal, ήταν να πάρει εκ νέου τον μπασίστα King Ov Hell, τον ντράμερ “Creature” (BENIGHTED, πρώην DISAVOWED, MUMAKIL, NECROVILE και για live εμφανίσεις πρώην SEPULTURA, SABATON, NIGHTMARE, DECAPITATED, KRONOS, DESTINITY, NERVECELL, ARKHAN, κλπ) και τον κιθαρίστα Per Valla (VREDEHAMMER, ALLFADER, THOSE LEFT BEHIND) να συμπληρώνει το line up, όσον αφορά τις ζωντανές εμφανίσεις και να δημιουργήσει το προσωπικό του σχήμα, τους ABBATH, οι οποίοι θα κυκλοφορήσουν στις 22 Ιανουαρίου 2016 το ντεμπούτο τους, στο κλασικό black metal ύφος που γράφει ο Νορβηγός μουσικός, αλλά και με τις επικές στιγμές των BATHORY και την τραχύτητα των MOTÖRHEAD. Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι ο Abbath έπαιζε και στους BÖMBERS, μία tribute μπάντα στους MOTÖRHEAD. Τα πρώτα δείγματα γραφής του άλμπουμ, είναι εξαιρετικά, ενώ θα περιέχεται και σαν bonus track, μία επανεκτέλεση του κλασικού “Nebular Ravens Winter” των IMMORTAL.

Δύο μόλις μέρες μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους άλμπουμ “Abbath”, οι ABBATH θα εμφανιστούν στο Κύτταρο Live (και την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 στην Θεσσαλονίκη στο Eightball), όπου θα ακουστούν όχι μόνο τα κομμάτια τους, αλλά και οι ύμνοι του παρελθόντος του mastermind των Νορβηγών blacksters IMMORTAL καθώς και κάποιο υλικό των Ι. Όσοι ήταν παρόντες στην εμφάνισή του με τους IMMORTAL στο Rockwave Festival το 1999 καθώς και την επόμενη χρονιά στο Bug, ξέρουν τι να περιμένουν. Όσοι τις είχαν χάσει, έχουν μία ακόμη ευκαιρία, με το ξεκίνημα του 2016…

Ώρα έναρξης: 20:30 – Τιμή εισιτηρίου: 22 Ευρώ (Τα πρώτα 200 εισιτήρια) & 26 Ευρώ (Λοιπή προπώληση & Ταμείο)

Προπώληση εισιτηρίων

Ticket House – Metal Era – No Remorse Records – Reload Stores

ON-LINE: www.ticketpro.gr  – www.123tickets.gr

abbathband2015promo1_638

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ