Ulrich: «Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί έφυγε από τους Metallica ο Jason Newsted»
News

Ulrich: «Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί έφυγε από τους Metallica ο Jason Newsted»

Οι Metallica γιορτάζουν αυτή την εποχή τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία του Black Album και σε αυτό το πλαίσιο μίλησαν στην εκπομπή του Zane Lowe στο Apple Music και αναφέρθηκαν στην αποχώρηση του Jason Newsted από την μπάντα.

«Αν το σκεφτείς, ο Jason είναι το μοναδικό μέλος των Metallica που αποχώρησε οικειοθελώς και αυτό από μόνο του είναι ένα στατιστικό. Η στάση μας τότε με τον James ήταν ότι δεν γίνεται να το κάνεις αυτό. Φεύγεις μόνο αν θέλουμε εμείς να φύγεις. Και εκείνη την εποχή δεν ήμασταν έτοιμοι να κοιτάξουμε τους λόγους της αποχώρησης του. 20 χρόνια μετά όμως είναι απόλυτα λογικό» δήλωσε ο Lars Ulrich.

«Εμείς γράφουμε τα τραγούδια και παίρνουμε τις αποφάσεις, κάνουμε τα πάντα. Δεν έχεις δημιουργική συμβολή στη μπάντα, ούτε δημιουργική φωνή. Και μετά πας και κάνεις κάτι που σου δίνει ικανοποίηση και έναν τρόπο για να εκφραστείς και εμείς τσαντιζόμαστε. Και μετά τσαντιζόμαστε περισσότερο που έφυγε. Είναι ξεκάθαρα απλή ψυχολογία. Αλλά δεν είχαμε τα εφόδια για να το δούμε τότε, έτσι τώρα τόσο καιρό μετά μοιάζει απόλυτα λογικό» πρόσθεσε.

Οι σχέσεις τους φυσικά αυτή την εποχή είναι πολύ καλύτερες και σε αυτό στάθηκε ο ντράμερ των Metallica στη συνέχεια.

«Πλέον μπορώ να εκτιμήσω όλα αυτά που έδωσε στη μπάντα για 15 χρόνια, όλη του την ενέργεια. Έχουμε μεγάλο σεβασμό πλέον και αλληλοεκτίμηση. Πριν από 10 χρόνια όταν κάναμε τις συναυλίες για τα 30 χρόνια της μπάντας  έπαιξε σε δύο συναυλίες και το να τον βλέπουμε πάνω στη σκηνή με τον Rob ήταν η αρχή της επούλωσης. Και παίζει και πολύ σημαντικό ρόλο στην επετειακή κυκλοφορία του Black Album, δίνει συνεντεύξεις και βοηθάει πολύ. Είναι πολύ ευγενικός». 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: