Rings of Power: Θα μοιάζει η σειρά με το Game of Thrones;
TV

Rings of Power: Θα μοιάζει η σειρά με το Game of Thrones;

Rings of Power – Game of Thrones: Βρισκόμαστε λίγα 24ωρα πριν την προβολή του πρώτου teaser για το Rings of Powers, της σειράς του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών που έρχεται στο Amazon και το μεγάλο αφιέρωμα που έκανε το Vanity Fair, σήκωσε για πρώτη φορά το πέπλο της μυστικότητας που κάλυπτε το πρότζεκτ.

Οι showrunners, Patrick McKay και JD Payne μίλησαν για πρώτη φορά για τα σχέδια τους και ανάμεσα σε άλλα φρόντισαν να απαντήσουν σε απορίες και ανησυχίες που έχουν φανατικοί του Τόλκιν που σκαλίζουν και την παραμικρή λεπτομέρεια. Ένα σημαντικό θέμα συζήτησης είναι το αν η σειρά θα προσπαθήσει να… περπατήσει στα χνάρια του Game of Thrones στο θέμα της βίας και του σeξ, που το χαρακτήρισε. Η σύντομη και ξεκάθαρη απάντηση που δίνει αρχικά ο McKay είναι «όχι».

Ο στόχος όπως τονίζει είναι να φτιάξουν μία σειρά όλους: «Ακόμα και για παιδιά 11, 12, 13 χρονών. Μπορεί κάποιες φορές να χρειαστεί να κλείσουν τα μάτια τους επειδή κάτι ίσως να είναι λίγο παραπάνω τρομακτικό. Μιλήσαμε από την αρχή για τον τόνο που επικρατεί στα βιβλία του Τόλκιν. Το υλικό κάποιες φορές τρομακτικό, κάποιες φορές έντονο, κάποιες φορές έχει πολιτική ίντριγκα αλλά είναι και εκλεπτυσμένο. Είναι όμως επίσης συγκινητικό και αισιόδοξο. Αφορά τη φιλία, την αδελφότητα αλλά και την προσπάθεια του αουτσάιντερ να νικήσει το μεγάλο σκοτάδι που έρχεται» τονίζει ο McKay.

Ακόμα ένα θέμα που έχει συζητηθεί πολύ είναι το αν η σειρά θα περιλαμβάνει χόμπιτ. Σε αυτή την περίπτωση η απάντηση είναι «περίπου». «Ένα από τα πιο συγκεκριμένα πράγματα στα γραπτά του Τόλκιν είναι ότι τα Χόμπιτ δεν έκαναν τίποτα σημαντικό πριν την Τρίτη Εποχή της Μέσης Γης. Αλλά αισθάνεσαι ότι είσαι στη Μέση-Γη χωρίς τα χόμπιτ ή έστω κάποιους που να μοιάζουν με χόμπιτ;» λέει ο Patrick McKay.

Οι πρόγονοι των χόμπιτ είναι οι harfoot που μπορεί να μην ζουν στο Shire όμως τους μοιάζουν σε ικανοποιητικό βαθμό. Οι McKay και Payne έφτιαξαν μια κοινότητα των harfoot που ζει μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και είναι δύσκολο να εντοπιστεί. Δύο από τους harfoot παίζουν αρκετά σημαντικό ρόλο, αφού όπως τονίζει το δημοσίευμα κάποια στιγμή συναντούν έναν μυστηριώδη άντρα με καταγωγή που θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα της σειράς.

Και μπορεί ακόμα να βρισκόμαστε αρκετούς μήνες μακριά από την πρεμιέρα αλλά το Vanity Fair τονίζει στο θέμα του ότι ο συντάκτης έχει δει τα τρία πρώτα επεισόδια. Τα περιγράφει ως εξής: «Η σειρά είναι μία πολυτελής και συναρπαστική μίξη, ίντριγκας του παλατιού, μαγείας, πολέμου και μυθολογίας και υπάρχουν αρκετά μυστήρια για δώσουν υλικό σε χιλιάδες podcasts. Κάποιοι χαρακτήρες είναι γνώριμοι και θα αποτελέσουν την αρχική ατραξιόν την ώρα που οι τηλεθεατές παρακολουθούν τις θρυλικές ιστορίες τους. Αλλά οι νέοι χαρακτήρες ίσως αποδειχθούν εξίσου συναρπαστικοί αφού οι ιστορίες κυριολεκτικά δεν είχαν γραφτεί». 

Η πρεμιέρα του Rings of Power θα γίνει στις 2 Σεπτεμβρίου στο Amazon Prime.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ