Rings of Power: Το πρώτο trailer είναι επιτέλους εδώ
TV

Rings of Power: Το πρώτο trailer είναι επιτέλους εδώ

Πάνω από τέσσερα χρόνια μετά την απόκτηση των δικαιωμάτων από την Amazon, ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε ξανά στον κόσμο της Μέσης-Γης με το πρώτο trailer για το Rings of Power που δόθηκε στη δημοσιότητα τα ξημερώματα της Δευτέρας.

«Αναρωτήθηκες ποτέ τι άλλο υπάρχει εκεί έξω» ακούγεται να λέει μία φωνή, στο διάρκειας μόλις ενός λεπτού teaser που έρχεται επτά μήνες πριν από την επίσημη πρεμιέρας της σειράς. Στη διάρκεια του βλέπουμε έναν καταιγισμό εικόνων από τη Μέση-Γη και πολλά από τα πρόσωπα που είδαμε και στα πόστερ της σειράς πριν από μερικές μέρες με την Γκαλάντριελ να μοιάζει ως η κεντρική φιγούρα.

Από την πολύ μικρή γεύση που πήραμε και ενώ φυσικά είναι ακόμα πολύ νωρίς, μπορούμε να πούμε ότι η εικόνα και τα χρώματα μοιάζουν πιο πολύ σε αυτά της τριλογίας του Hobbit παρά στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, κάτι που φυσικά μπορεί και να αλλάξει στην πορεία. Αυτό πάντως που θα βοηθούσε περισσότερο το teaser και έλειψε ήταν μία σύνδεση με τη μουσική των ταινιών, αφού ο Howard Shore συνεργάζεται με το πρότζεκτ, αλλά τίποτα δεν ήταν γνώριμο στο μουσικό θέμα.

Μπορεί ακόμα να βρισκόμαστε αρκετούς μήνες μακριά από την πρεμιέρα,  αλλά το Vanity Fair, έχει δει τα τρία πρώτα επεισόδια και τα περιέγραψε ως εξής: «Η σειρά είναι μία πολυτελής και συναρπαστική μίξη, ίντριγκας του παλατιού, μαγείας, πολέμου και μυθολογίας και υπάρχουν αρκετά μυστήρια για δώσουν υλικό σε χιλιάδες podcasts. Κάποιοι χαρακτήρες είναι γνώριμοι και θα αποτελέσουν την αρχική ατραξιόν την ώρα που οι τηλεθεατές παρακολουθούν τις θρυλικές ιστορίες τους. Αλλά οι νέοι χαρακτήρες ίσως αποδειχθούν εξίσου συναρπαστικοί αφού οι ιστορίες κυριολεκτικά δεν είχαν γραφτεί». 

Η επίσημη σύνοψη: 

H σειρά φέρνει για πρώτη φορά στην οθόνη τους ηρωικούς θρύλους της μυθικής 2ης εποχής της Μέσης-Γης. Τοποθετείται χρονικά χιλιάδες χρόνια πριν τα βιβλία του J.R.R. Tolkien,  Hobbit και The Lord of the Rings και θα μεταφέρει τους θεατές πίσω σε μία εποχή που μεγάλες δυνάμεις σφυρηλατήθηκαν, βασίλεια απέκτησαν δύναμη και κατέρρευσαν, απρόσμενοι ήρωες πέρασαν δοκιμασίες, η ελπίδα κρεμόταν από μία κλωστή και ο μεγαλύτερος κακός που δημιούργησε η πένα του Tolkien απείλησε να καλύψει ολόκληρο τον κόσμο με σκοτάδι. 

Ξεκινώντας από μία εποχή ειρήνης, η σειρά ακολουθεί μία ομάδα χαρακτήρων, γνωστών αλλά και νέων, ενώ αντιμετωπίζουν την επιστροφή του κακού στη Μέση-Γη. Από τα πιο σκοτεινά βάθη των Βουνών της Ομίχλης, μέχρι τα μεγαλειώδη δάση στην πρωτεύουσα των ξωτικών, το Lindon, μέχρι το νησιώτικο βασίλειο του Νούμενορ που κόβει την ανάσα και τα πιο απομακρυσμένα μέρη του χάρτη, αυτοί οι χαρακτήρες θα φτιάξουν τις ιστορίες που ζουν πολύ μετά από αυτούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ