Rings of Power: Αποκαλύψεις για το περιεχόμενο της σειράς
TV

Rings of Power: Αποκαλύψεις για το περιεχόμενο της σειράς

Πάνω από τέσσερα χρόνια μετά την απόκτηση των δικαιωμάτων από την Amazon, το πέπλο της τεράστιας μυστικότητας που κάλυπτε τη σειρά του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, επιτέλους πέφτει. Μία εβδομάδα μετά την παρουσίαση των πρώτων character posters που δεν έδειχνα όμως πρόσωπα, ούτε πληροφορίες για τον κάθε ένα και λίγα 24ωρα πριν την πρεμιέρα του πρώτου επίσημου teaser για τη σειρά, το Vanity Fair μας βάζει στον κόσμο του Rings of Power, με πολλές αποκαλύψεις.

To περιοδικό φιλοξενεί ένα τεράστιο θέμα για τη σειρά, με τις πρώτες αποκλειστικές φωτογραφίες, πολλές πληροφορίες άλλα και συνεντεύξεις με τους δημιουργούς που μιλούν για το πολυαναμενόμενο πρότζεκτ, που έχει χτυπήσει κόκκινο στην αγωνία των φανατικών οπαδών των βιβλίων αλλά και των ταινιών του Πίτερ Τζάκσον.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα όλα ξεκινούν με τη Γκαλάντριελ. Ο αγαπημένος χαρακτήρας με τον οποίο έγραψε ιστορία η Κέιτ Μπλάνσετ, έχει πλέον νέο πρόσωπο, αφού την υποδύεται η Morfydd Clark. Ο χαρακτήρας της είναι χιλιάδες χρόνια νεότερος και απέχει πολύ από την μαγευτική και σοφή φιγούρα που γνωρίσαμε από την τριλογία ταινιών. Είναι ταλαιπωρημένη, θυμωμένη και σίγουρη ότι κακό ετοιμάζεται να επιστρέψει. Δεν βρίσκει όμως πολλούς συμμάχους σε αυτή την πεποίθηση, έτσι μέχρι το δεύτερο επεισόδιο η αναζήτηση σημαδιών, την απομακρύνει τόσο μεταφορικά όσο και κυριολεκτικά. Παλεύει για τη σωτηρία της πάνω σε μία σχεδία στη φουρτουνιασμένη θάλασσα μαζί με έναν θνητό που έχει το όνομα Halbrand (Charlie Vickers) και είναι ένας νέος χαρακτήρας που δημιουργήθηκε για τη σειρά.

Και αυτό είναι κάτι που τονίζεται, υπάρχουν πολλοί χαρακτήρες που δημιουργήθηκαν τη σειρά και δεν ανήκουν στην πένα του Τόλκιν. Όπως λένε οι showrunners, Patrick McKay και JD Payne, ξέρουν πολύ καλά την πίεση που υπάρχει και τη νιώθουν. Η σειρά τους θα προσπαθήσει να μιλήσει για 22 χαρακτήρες με πολλαπλές ιστορίες, από τα βάθη των ορυχείων στα Misty Mountains, στην υψηλή πολιτική του βασιλείου των ξωτικών στο Λίντον και στο  πανίχυρο νησί του Νούμενορ. Όλα αυτά θα καταλήξουν στη στιγμή που δίνει το όνομα της στη σειρά. Στη δημιουργία των δαχτυλιδιών.

Galadriel, commander of the Northern Armies.MATT GRACE/AMAZON STUDIOS.

Elrond (Robert Aramayo)

Δαχτυλίδια για τα ξωτικά, δαχτυλίδια για τους νάνους, δαχτυλίδια για τους ανθρώπους και μετά ένα δαχτυλίδι για τον Sauron που το χρησιμοποιεί για τους εξαπατήσει όλους. Είναι η ιστορία της δημιουργίας αυτών των δυνάμεων, από που προήλθαν και τι έκαναν σε αυτές τις φυλές. Η κυρίαρχη ερώτηση που είχαν οι δημιουργοί ήταν απλή: «Μπορούμε να φτιάξουμε μία ιστορία που δεν έγραψε ποτέ ο Τόλκιν και να κάνουμε σε μία σειρά τέτοιου επιπέδου που μόνο σήμερα θα μπορούσε να φτιαχτεί» λέει ο Patrick McKay.

Και μπορεί ακόμα να βρισκόμαστε αρκετούς μήνες μακριά από την πρεμιέρα αλλά το Vanity Fair τονίζει στο θέμα του ότι ο συντάκτης έχει δει τα τρία πρώτα επεισόδια. Τα περιγράφει ως εξής: «Η σειρά είναι μία πολυτελής και συναρπαστική μίξη, ίντριγκας του παλατιού, μαγείας, πολέμου και μυθολογίας και υπάρχουν αρκετά μυστήρια για δώσουν υλικό σε χιλιάδες podcasts. Κάποιοι χαρακτήρες είναι γνώριμοι και θα αποτελέσουν την αρχική ατραξιόν την ώρα που οι τηλεθεατές παρακολουθούν τις θρυλικές ιστορίες τους. Αλλά οι νέοι χαρακτήρες ίσως αποδειχθούν εξίσου συναρπαστικοί αφού οι ιστορίες κυριολεκτικά δεν είχαν γραφτεί». 

Η απειλή του Sauron είναι σημαντικός παράγοντας στη Δεύτερη Εποχή μέχρι να επιστρέψει ως τύραννος. Στο ξεκίνημα της σειράς υπάρχουν μόνο ενδείξεις του κινδύνου που θα έρθει. Το πιο σημαντικό στοιχείο που μαθαίνουμε για τη σειρά εκτός από τους νέους χαρακτήρες που δεν υπήρχαν στα γραπτά του Τόλκιν είναι ότι η ιστορία που εξελίσσεται σε χιλιάδες χρόνια έχει μετατραπεί σε ένα κοινό timeline. «Μιλήσαμε με το ίδρυμα του Τόλκιν για το θέμα. Αν έπρεπε να μείνουμε με το αυστηρό γράμμα του νόμου, θα λέγαμε μία ιστορία που οι άνθρωποι θα πέθαιναν σε κάθε σεζόν γιατί θα κάναμε άλμα 200 ετών. Δεν θα συναντούσαμε κάποιους από τους κεντρικούς χαρακτήρες μέχρι την 4η σεζόν. Κάποιοι ίσως να θέλαμε να πούμε μία ιστορία για τη Μέση-Γη σε στυλ ντοκιμαντέρ, αλλά θα πούμε μία ενιαία  ιστορία που ενώνει τα πάντα» δηλώνει ο Payne.

Οι δημιουργοί καταλήγουν τονίζοντας ότι γνωρίζουν απόλυτα το ρίσκο αλλά δεν γινόταν αλλιώς για ένα τόσο μεγάλο πρότζεκτ και πιστεύουν ότι η δουλειά τους θα μιλήσει από μόνη της. Η πρεμιέρα του Rings of Power θα γίνει στις 2 Σεπτεμβρίου.

Rings of Power αποκαλύψεις

Rings of Power αποκαλύψεις

Η επίσημη σύνοψη: 

H σειρά φέρνει για πρώτη φορά στην οθόνη τους ηρωικούς θρύλους της μυθικής 2ης εποχής της Μέσης-Γης. Τοποθετείται χρονικά χιλιάδες χρόνια πριν τα βιβλία του J.R.R. Tolkien,  Hobbit και The Lord of the Rings και θα μεταφέρει τους θεατές πίσω σε μία εποχή που μεγάλες δυνάμεις σφυρηλατήθηκαν, βασίλεια απέκτησαν δύναμη και κατέρρευσαν, απρόσμενοι ήρωες πέρασαν δοκιμασίες, η ελπίδα κρεμόταν από μία κλωστή και ο μεγαλύτερος κακός που δημιούργησε η πένα του Tolkien απείλησε να καλύψει ολόκληρο τον κόσμο με σκοτάδι. 

Ξεκινώντας από μία εποχή ειρήνης, η σειρά ακολουθεί μία ομάδα χαρακτήρων, γνωστών αλλά και νέων, ενώ αντιμετωπίζουν την επιστροφή του κακού στη Μέση-Γη. Από τα πιο σκοτεινά βάθη των Βουνών της Ομίχλης, μέχρι τα μεγαλειώδη δάση στην πρωτεύουσα των ξωτικών, το Lindon, μέχρι το νησιώτικο βασίλειο του Νούμενορ που κόβει την ανάσα και τα πιο απομακρυσμένα μέρη του χάρτη, αυτοί οι χαρακτήρες θα φτιάξουν τις ιστορίες που ζουν πολύ μετά από αυτούς.

Διαβάστε ακόμα: 

Rings of Power: Θα μοιάζει η σειρά με το Game of Thrones;

Xαμός δισεκατομμυρίων για τα δικαιώματα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ