Rings of Power: Οι αντιδράσεις και η μαζική επίθεση στο trailer
TV

Rings of Power: Οι αντιδράσεις και η μαζική επίθεση στο trailer

Rings of Power: Μήπως θυμάστε την εποχή που όλοι μαζί ενωμένοι και χαρούμενοι περιμέναμε με ανυπομονησία τις πρώτες εικόνες από τη σειρά του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών; Φυσικά και τη θυμάστε αφού δεν έχουν περάσει ούτε δύο εβδομάδες. Από τότε τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά, αφού είχαμε την παρουσίαση των πρώτων επίσημων εικόνων από το Rings of Power που έφεραν θύελλα αντιδράσεων από μία κατηγορία ανθρώπων που έγιναν έξαλλοι με τις επιλογές στο κάστινκ, όσον αφορά κυρίως στο χρώμα των ηθοποιών.

Ναι ναι, δεν μπορούν με τίποτα να πιστέψουν ότι ένα ξωτικό ή ένας νάνος μπορούν να είναι μαύροι, λες και αυτό θα παίξει ρόλο στο αν θα είναι καλή η ιστορία ή όχι. Με λίγα λόγια η τοξικότητα στο fandom του Τόλκιν έχει βαρέσει κόκκινο πολύ γρήγορα και το teaser που δόθηκε στη δημοσιότητα τα ξημερώματα της Δευτέρας, έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

Το ενός λεπτού teaser μας δείχνει ελάχιστα πράγματα, αφού ακόμα απομένουν επτά μήνες μέχρι την πρεμιέρα, αλλά κάποιοι αποφάσισαν ότι είναι το χειρότερο βίντεο στην ιστορία των χειρότερων βίντεο. Έτσι από τις πρώτες ώρες έχει ξεκινήσει μία εκστρατεία στο youtube που έχει διαλύσει το section με τα σχόλια.

Αν κάνετε μια βόλτα από το trailer θα δείτε το ίδιο σχόλιο στα ρώσικα ξανά και ξανά. Зло не может создать нечего нового, оно может только испортить и разрушить то, что изобрели или создали добрые силы” – J.R.R.Tolkien. Αν έχετε υπομονή και χρόνο θα το δείτε και σε άλλες γλώσσες αλλά αυτή είναι η μορφή που κυριαρχεί και λογικά πρέπει να έχουν παίξει μεγάλο ρόλο στον όγκο των σχολiων τα bots.

Στα αγγλικά αυτή η πρόταση μεταφράζεται ως εξής: «Evil cannot create anything new, they can only corrupt and ruin what good forces have invented or made» και αποδίδεται στον Τόλκιν, ενώ έχει γίνει σημαία για την εκστρατεία αυτών που δεν γουστάρουν καθόλου τα όσα μαθαίνουν και βλέπουν για τη σειρά, χωρίς ακόμα να έχει προβληθεί ούτε ένα επεισόδιο. Το θέμα είναι ότι με αυτή τη διατύπωση ο Τόλκιν δεν το έχει πει και δεν το έχει γράψει ποτέ στα έργα του.

Αυτό που έχει γράψει ο Τόλκιν στην Επιστροφή του Βασιλιά είναι το εξής: «No, they eat and drink, Sam. The Shadow that bred them can only mock, it cannot make: not real new things of its own. I don’t think it gave life to the orcs, it only ruined them and twisted them; and if they are to live at all, they have to live like other living creatures».

Όπως έχει γίνει εμφανές τις τελευταίες ώρες, κουβέντα σε υγιές επίπεδο είναι πολύ δύσκολο να γίνει και ο μόνος τρόπος να διαλυθούν οι αντιδράσεις, θα είναι η σειρά να κερδίσει τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή. Όμως μέχρι τότε έχουμε ακόμα πολύ καιρό μπροστά μας.

Η σειρά κάνει πρεμιέρα στο Amazon στις 2 Σεπτεμβρίου και αυτό είναι το πρώτο teaser:

Η επίσημη σύνοψη: 

H σειρά φέρνει για πρώτη φορά στην οθόνη τους ηρωικούς θρύλους της μυθικής 2ης εποχής της Μέσης-Γης. Τοποθετείται χρονικά χιλιάδες χρόνια πριν τα βιβλία του J.R.R. Tolkien,  Hobbit και The Lord of the Rings και θα μεταφέρει τους θεατές πίσω σε μία εποχή που μεγάλες δυνάμεις σφυρηλατήθηκαν, βασίλεια απέκτησαν δύναμη και κατέρρευσαν, απρόσμενοι ήρωες πέρασαν δοκιμασίες, η ελπίδα κρεμόταν από μία κλωστή και ο μεγαλύτερος κακός που δημιούργησε η πένα του Tolkien απείλησε να καλύψει ολόκληρο τον κόσμο με σκοτάδι. 

Ξεκινώντας από μία εποχή ειρήνης, η σειρά ακολουθεί μία ομάδα χαρακτήρων, γνωστών αλλά και νέων, ενώ αντιμετωπίζουν την επιστροφή του κακού στη Μέση-Γη. Από τα πιο σκοτεινά βάθη των Βουνών της Ομίχλης, μέχρι τα μεγαλειώδη δάση στην πρωτεύουσα των ξωτικών, το Lindon, μέχρι το νησιώτικο βασίλειο του Νούμενορ που κόβει την ανάσα και τα πιο απομακρυσμένα μέρη του χάρτη, αυτοί οι χαρακτήρες θα φτιάξουν τις ιστορίες που ζουν πολύ μετά από αυτούς.

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ