Το μυστήριο με το χαμένο τραγούδι των X-Files λύθηκε 25 χρόνια μετά
THE TRUTH

Το μυστήριο με το χαμένο τραγούδι των X-Files λύθηκε 25 χρόνια μετά

Στις μέρες είναι υπόθεση δευτερολέπτων, να ανακαλύψεις ποιο είναι το τραγούδι που άκουσες να παίζει, σε μία ταινία, σε μία σειρά, στο δρόμο, σε ένα σούπερ-μάρκετ ή ακόμα και στο ασανσέρ. Ανοίγεις την εφαρμογή στο κινητό ή ψάχνεις τους στίχους και καθάρισες.

Τα πράγματα όμως ήταν πολύ πιο δύσκολα παλιά και σε κάποιες περιπτώσεις η «αποστολή» ήταν ακατόρθωτη.  Όπως στην περίπτωση του χαμένου τραγουδιού από ένα επεισόδιο των X-Files που εδώ και 25 χρόνια παρέμενε ένα άλυτο μυστήριο.

Όπως γράφει το Dazed, όλα ξεκίνησαν στις αρχές του μήνα, όταν μια χρήστης του Twitter,  παρακολουθούσε το επεισόδιο των X-Files, «Dreamland II», από την 6η σεζόν και άκουσε να παίζει στο background ένα τραγούδι που της άρεσε πολύ.

Προσπάθησε να βρει ποιο είναι χρησιμοποιώντας το Shazam και όταν δεν τα κατάφερε, έψαξε στο Google τους στίχους. Δεν μπόρεσε ούτε εκεί να το βρει, αλλά με το ψάξιμο βρήκε και άλλους ανθρώπους που αναζητούσαν ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Στη σελίδα του IMDB για το επεισόδιο, υπάρχει μια αναφορά στο μυστήριο του χαμένου τραγουδιού και μερικοί χρήστες του Reddit, είπαν ότι έψαχναν για αυτό από τότε που το επεισόδιο προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1998.

Αυτή είναι η σκηνή από το επεισόδιο

Αφού το αρχικό tweet έγινε viral, το interner πήρε την υπόθεση πάνω του, έτσι εντοπίστηκε γρήγορα ο άνθρωπος που είχε δουλέψει ως μουσικός επιμελητής στο επεισόδιο. Το όνομα του είναι Jeff Charbonneau. Εκείνος απάντησε, λέγοντας ότι ενώ δεν ήξερε το όνομα του τραγουδιού, ήταν σίγουρος ότι δεν είχε γραφτεί ειδικά για το σειρά.

Ένας σκηνοθέτης με το όνομα Michelle St Claire, απάντησε στο thread υπονοώντας ότι το τραγούδι ήταν «μουσική παραγωγής», που σημαίνει ότι είχε γραφτεί για την τηλεόραση γενικά και όχι ειδικά για τη σειρά. Αυτό σήμαινε ότι δεν θα ήταν διαθέσιμο για αγορά από το κοινό εκείνη την εποχή, ούτε ψηφιοποιημένο για streaming πλατφόρμες σήμερα.

Το μυστήριο λύθηκε τελικά λίγες ώρες μετά, αφού ο μουσικός παραγωγός, Jonathan Leahy αποκάλυψε ότι το τραγούδι έχει τίτλο Staring at the Stars και γράφτηκε από τους Glenn Jordan και Dan Marfisi, δύο καλλιτέχνες που είχαν δώσει τραγούδια ξανά στα X-Files.

Από εκεί πέρα ήταν εύκολο να εντοπιστούν οι δύο δημιουργοί στα social media. O Marfisi επιβεβαίωσε ότι το τραγούδι είχε γραφτεί ειδικά για εκείνο το επεισόδιο, γράφοντας στο Twitter: «Η οδηγία μας ήταν χρειάζονταν ένα country τραγούδι, που θα αφορά έναν εξωγήινο και έναν άνθρωπο και το ήθελαν σε τέσσερις ώρες». Λίγο μετά και αφού βρήκε το αρχικό cd, ανέβασε ολόκληρο το τραγούδι στο YouTube στις 8 Δεκεμβρίου. Και κάπως έτσι το μυστήριο λύθηκε.

Αυτό είναι το Staring at the Stars

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

 

Tags: