Moon Knight: Η σειρά φέρνει επίπεδα βίας που δεν έχουμε ξαναδεί στο MCU
TV

Moon Knight: Η σειρά φέρνει επίπεδα βίας που δεν έχουμε ξαναδεί στο MCU

Moon Knight: Στο τέλος του 4ου επεισοδίου του Falcon and the Winter Soldier, που προβλήθηκε τον Απρίλιο του 2021, ο John Walker που έχει χρηστεί ως νέος Captain America, σκοτώνει βίαια έναν από τους Flag Smashers. Αυτό ήταν ένα σημείο καμπής για ολόκληρο το MCU, που στο φιλικό για ολόκληρη την οικογένεια περιβάλλον που είχε δημιουργήσει δεν μας είχε συνηθίσει σε τέτοιες σκηνές. Και σε εκείνη την περίπτωση ο John Walker έγινε ξεκάθαρα μία εχθρική φιγούρα.

Στο Moon Knight που κάνει πρεμιέρα στις 30 Μαρτίου, τα επίπεδα βίας αναμένεται να ανέβουν ακόμα περισσότερο, αφού πρόκειται για έναν χαρακτήρα που όμοιο του δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα στις οθόνες μας από τη Marvel. Με πολλαπλές προσωπικότητας λόγω διασχιστικής διαταραχής ταυτότητας, μία έφεση στο ξυλοφόρτωμα των αντιπάλων του και μία υπερφυσική σχέση με τον αρχαίο θεό της Αιγύπτου, Khonshu, ο Steven Grant που υποδύεται ο Όσκαρ Άιζακ είναι ο χαρακτήρας στον οποίο επικεντρώνεται η πιο σκοτεινή και βίαιη σειρά του Disney Plus.

«Είναι βίαιος» λέει για τον χαρακτήρα  το αφεντικό της Marvel. «Είναι διασκεδαστικό το να δουλεύουμε με το Disney Plus και να βλέπουμε να αλλάζουν τα όρια για το τι μπορούμε να παρουσιάσουμε. Υπάρχει μία στιγμή που ο Moon Knight, πλακώνει έναν άλλο χαρακτήρα, και είναι έντονο και βίαιο και η πρώτη αντίδραση που έχουμε είναι ‘δεν θα το συνεχίσουμε παραπάνω έτσι;’. Θα το συνεχίσουμε. Υπάρχει μία αλλαγή στον τόνο, είναι κάτι το διαφορετικό. Αυτό είναι ο Moon Knight» λέει ο Kevin Feige σε συνέντευξη του στο Empire για τη σειρά.

Moon Knight

Εκτός από τη βία και το αίμα, που αποτυπώνεται μάλιστα στις γροθιές του χαρακτήρα, στο εξώφυλλο του περιοδικού, υπάρχει και ένα άλλο θέμα που απαιτεί ιδιαίτερο χειρισμό από τους δημιουργούς της σειράς. Το θέμα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει ο πρωταγωνιστής. «Έχει σίγουρα ρίσκο» λέει ο Όσκαρ Άιζακ που κάνει ντεμπούτο στο MCU και αναμένεται να τον βλέπουμε στο ρόλο και στα χρόνια που θα ακολουθήσουν.

«Είναι ένας σκοτεινός ήρωας και οι καταστάσεις που αντιμετωπίζει είναι αρκετά διαφορετικές. Αλλά επειδή μιλάμε για σειρά και όχι για ταινία δεν έχουμε την πίεση να προσφέρουμε κάτι που θα φέρει πολλές εισπράξεις στο πρώτο τριήμερο. Έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε περισσότερα ρίσκα και να φέρουμε αυτή την πειραματική ποιότητα σε ένα μεγάλο πρότζεκτ» κατέληξε ο πρωταγωνιστής.

Μετά από πέντε σειρές που ασχολήθηκαν με ήρωες που είχαμε ήδη γνωρίσει από τις ταινίες της Marvel, το MCU ανοίγει ακόμα περισσότερο με το Moon Knight που αποτελεί την πρώτη ιστορία νέου χαρακτήρα στο Diney Plus. Θα ακολουθήσουν πολλές, αλλά αυτό το στοίχημα για πιο ενήλικο περιεχόμενο, είναι μέχρι στιγμής αυτό που προκαλεί το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Αυτό που ακολουθεί είναι το trailer που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ