H Μεγαλύτερη Νύχτα της Ποπ μουσικής παραλίγο να μην συμβεί ποτέ
TV

H Μεγαλύτερη Νύχτα της Ποπ μουσικής παραλίγο να μην συμβεί ποτέ

Στις 25 Ιανουαρίου 1985, δεκάδες αστέρες της μουσικής συγκεντρώθηκαν σε ένα στούντιο στο Λος Άντζελες, άφησαν κατά μέρος τους εγωισμούς τους και ηχογράφησαν ένα τραγούδι για την αντιμετώπιση της πείνας στην Αφρική που έμελλε να αλλάξει την παγκόσμια ιστορία της ποπ κουλτούρας.

Η Μεγαλύτερη Νύχτα για την Ποπ εξιστορεί την τεράστια προσπάθεια να τραγουδήσουν μαζί μερικοί από τους πιο διάσημους μουσικούς αστέρες του πλανήτη σε μια εποχή που δεν υπήρχαν ακόμα κινητά τηλέφωνα και email.

Αυτή η ομάδα καλλιτεχνών, με επικεφαλής τους συνδημιουργούς του τραγουδιού και δύο από τους πιο σημαντικούς μουσικούς του 20ου αιώνα, τον Μάικλ Τζάκσον και τον Λάιονελ Ρίτσι, προέρχονταν από διαφορετικούς κόσμους, αλλά ενώθηκαν για να ηχογραφήσουν το “We Are the World”.

Με πλάνα που δεν έχουν ξαναδεί το φως της δημοσιότητας, η ταινία περιγράφει λεπτομερώς τα πρώτα στάδια του σχεδιασμού, συμπεριλαμβανομένων των συναντήσεων του Ρίτσι και του Τζάκσον για τη δημιουργία του τραγουδιού, και μπαίνει στα διάσημα Henson Studios όπου ηχογραφήθηκε το “We Are the World”.

Πολλοί από τους καλλιτέχνες που ήταν εκεί εκείνη τη θρυλική βραδιά –Ρίτσι, Μπρους Σπρίνγκστιν, Σμόκι Ρόμπινσον, Σίντι Λόπερ, Κένι Λόγκινς, Ντιόν Γουόργουικ και Χιούι Λούις– αναπολούν μαζί με μουσικούς, τεχνικούς και μέλη του συνεργείου παραγωγής μία από τις πιο φημισμένες βραδιές στην ιστορία της μουσικής.

Την ταινία Η Μεγαλύτερη Νύχτα για την Ποπ σκηνοθετεί ο Μπάο Νγκουιέν, ενώ την παραγωγή έχει αναλάβει η Τζούλια Νότινχαμ, η ομάδα πίσω από το ντοκιμαντέρ για τον Μπρους Λι (Be Water) που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές.

H πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ θα γίνει στο Netflix στις 29 Ιανουαρίου. Αυτό είναι το trailer. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.