Roxx |
Το φινάλε του Loki άλλαξε για πάντα το MCU όπως το ξέραμε

Μετά τις δύο πρώτες σειρές της Marvel που είδαμε φέτος στο Disney Plus, το Wandavision και το Falcon and the Winter Soldier είχαμε μάθει να περιορίζουμε λίγο τις προσδοκίες μας όσον αφορά στα τελευταία επεισόδια και στις αποκαλύψεις που μπορεί να γίνουν και θα αφορούν το μέλλον του MCU.

Έτσι πήγαμε στο φινάλε του Loki με ψυχραιμία πιστεύοντας ότι απλά θα ολοκληρωθεί η ιστορία και μπορεί να έχουμε και κάποιο cliffhanger ενόψει συνέχειας αφού η σειρά θα επιστρέψει με δεύτερη σεζόν.

Αυτή τη φορά όμως η Marvel φρόντισε να ανοίξει όλα τα χαρτιά της, να παρουσιάσει ένα νέο μεγάλο παίκτη και να ανοίξει επiτέλους το Multiverse δημιουργώντας τα πολλά μονοπάτια που αναμένεται να διαβούμε τα επόμενα χρόνια. Προφανώς και ακολουθούν spoilers.

Το έκτο και τελευταίο επεισόδιο της πρώτης σεζόν του Loki δεν είχε ασταμάτητη δράση όπως θα περιμέναμε από ένα πρότζεκτ της Marvel, αντίθετα θύμισε πολύ το Matrix Reloaded και την επίσκεψη του Neo στον Αρχιτέκτονα.

Εδώ είχαμε τον Loki και τη Sylvie να φτάνουν στο κάστρο στο τέλος του χρόνου και εκεί να συναντούν έναν τύπο πολύ διαφορετικό από αυτό που περίμεναν. Τους συστήνεται ως «Αυτός που παραμένει» και τους διηγείται την ιστορία του και τους λόγους που τον οδήγησαν στη δημιουργία της Time Variance Authority.

Πολλά χρόνια πριν (τουλάχιστον από τη δική του οπτική γωνία), στον 31ο αιώνα ανακάλυψε την ύπαρξη του Multiverse, πολλά παράλληλα timelines που συνυπήρχαν το ένα πάνω στο άλλο, έτσι γνώρισε τις διαφορετικές εκδοχές του εαυτού του. Αν και τα πράγματα στην αρχή πήγαιναν καλά, δεν είχαν όλοι οι «εαυτοί» του καλές προθέσεις, έτσι ξέσπασε ένας πόλεμος ανάμεσα στα timeline που ξέφυγε από κάθε έλεγχο.

Για να κερδίσει τον πόλεμο κατάφερε να πάρει με το μέρος του τον Alioth, το τέρας-καπνού που είδαμε στο προτελευταίο επεισόδιο, κάτι που του έδωσε το πάνω χέρι για την τελική επικράτηση. Δημιούργησε το ιερό timeline και την TVA για την τήρηση της τάξης και έτσι κύλησε ο χρόνος από τότε. Και σύμφωνα με τον ίδιο τα χρόνια που πέρασαν ήταν πάρα πολλά.

Αφού λοιπόν εξηγεί στον Loki και την Silvie ότι ήξερε πολύ καλά ότι θα έφταναν μέχρι εκεί, τους δίνει δύο επιλογές. Ή να συνεχίσουν αυτοί οι δύο το έργο του, αφού έχει κουραστεί πολύ ή να τον σκοτώσουν. Αν επιλέξουν το δεύτερο τότε το ιερό timeline θα διαλυθεί και θα αφεθούν ξανά ελεύθερες οι μοχθηρές εκδοχές του.

Παραδόξως, ο Loki είναι αυτός που παραμένει ψύχραιμος και θεωρεί ότι τους λέει την αλήθεια, σε αντίθεση με τη Sylvie που διψάει για εκδίκηση. Το φινάλε μας δείχνει την Silvie να σκοτώνει «αυτόν που παραμένει» και τα timeline να αρχίζουν να ξεπηδούν σαν κλαδιά μέσα από το ιερό χρονολόγιο.

Ο Jonathan Majors κάνει την πρώτη εμφάνιση του στο MCU ως «αυτός που παραμένει» και μπορεί να μην αναφέρει το όνομα του Kang, χαρακτηρίζει όμως μία από τις μεταβλητές του ως «Conqueror».

Ξέραμε ήδη ότι ο Majors θα πρωταγωνιστήσει στην τρίτη ταινία του Ant-Man στο ρόλο του Kang The Conqueror, αλλά πλέον και μετά τα όσα συνέβησαν στο φινάλε το Loki, φαίνεται ότι ο ηθοποιός θα είναι η νέα μεγάλη απειλή για το MCU μετά τον Thanos και θα τον δούμε σε πολλές ταινίες ακόμα.

Οι πρώτες συνέπειες από το άνοιγμα του Multiverse αναμένεται να εμφανιστούν στην τρίτη ταινία του Spider-Man, όπου αναμένεται να δούμε και τους Toby Maquire και Andrew Garfield, ενώ φυσικά το Multiverse of Madness του Doctor Strange θα έχει ως επίκεντρο τις εξελίξεις μετά τη διάλυση του ιερού χρονολογίου. Μέσα από τις δραστικές αλλαγές που θα χτυπήσουν το MCU θα γίνει εφικτή και η παρασίαση των Fantastic Four αλλά και των X-Men οπότε όπως καταλαβαίνετε τίποτα δεν θα είναι πλέον το ίδιο.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ