Μετακομίζουν οριστικά στο Disney Plus ο Daredevil και η παρέα του από το Netflix
TV

Μετακομίζουν οριστικά στο Disney Plus ο Daredevil και η παρέα του από το Netflix

Disney Plus: Από τις αρχές του μήνα δεν είναι πλέον διαθέσιμες στο Netflix οι σειρές της Marvel, όπως ο Daredevil και η Jessica Jones. Αυτό το ξέραμε, αφού είχε γίνει γνωστό από τα μέσα Φεβρουαρίου. Όμως το επόμενο «σπίτι» των σειρών αν και όλοι φανταζόμασταν ότι θα είναι το Disney Plus, επίσημα δεν είχε ανακοινωθεί.

Πλέον όμως, ξέρουμε ότι από τις 16 του μήνα όλα τα πρότζεκτ της Marvel που είχαν προβληθεί από το Netflix, πάνε και επίσημα στο Disney Plus από τις 16 Μαρτίου σε Η.Π.Α., Αγγλία, Καναδά, Ιρλανδία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Στις υπόλοιπες χώρες οι σειρές θα γίνουν διαθέσιμες μέσα στη χρονιά κάτι που σημαίνει ότι όταν έρθει η υπηρεσία στην Ελλάδα το καλοκαίρι, θα τις βρούμε εκεί.

Πρεμιέρα στην υπηρεσία θα κάνει από την ίδια μέρα και το Agents of Shield που προβλήθηκε για επτά σεζόν από το NBC. Αυτό δείχνει ότι η Disney μαζεύει σιγά-σιγά όλα τα πρότζεκτ για τα οποία είχε παραχωρήσει τα δικαιώματα.  Εκτός από τον Daredevil  και την Jessica Jones που αναφέραμε, οι σειρές που μετακομίζουν στο Disney Plus είναι τα Punisher, Defenders, Luke Cage και Iron Fist.

«Το Disney Plus είναι το σπίτι για μερικά από τα πιο αγαπημένα brands του χώρου. Η προσθήκη αυτών των σειρών φέρνει περισσότερο υλικό στη Marvel για να είναι όλα σε ένα μέρος μαζί. Έχουμε γνωρίσει μεγάλη επιτυχία με το διευρυμένο περιεχόμενο μας στην παγκόσμια αγορά και είμαστε ενθουσιασμένοι που οι καταναλωτές στις Η.Π.Α. θα έχουν στη διάθεση τους αυτά τα πρότζεκτ της Marvel και παράλληλα μία σειρά εργαλείων για την κατάλληλη εμπειρία ολόκληρης της οικογένειας» δήλωσε ο πρόεδρος streaming της Disney, Michael Paull.

Θα πρέπει να τονίσουμε, ότι αυτή η κίνηση δείχνει μία στροφή σε πιο ενήλικο περιεχόμενο για το Disney Plus, που μέχρι σήμερα είχε έναν πιο «κατάλληλο για όλους» χαρακτήρα.

Πώς φτάσαμε ως εδώ

H συνεργασία της Marvel με το Netflix ξεκίνησε με την πρώτη σεζόν του Daredevil, πίσω στο 2015. Η σειρά γνώρισε μεγάλη επιτυχία και έγινε ένα από τα πιο βαριά χαρτιά της πλατφόρμας. Η πρώτη σεζόν της Jessica Jones γνώρισε αποθεωτικές κριτικές, ενώ αντίστοιχα θερμή ήταν και η υποδοχή για το Luke Cage.

Τα πράγματα στράβωσαν με το Iron Fist, που θάφτηκε από τους κριτικούς, ενώ το 2017 φτάσαμε στην ένωση των χαρακτήρων με το Defenders. Στη δεύτερη σεζόν του Daredevil είχαμε την πρώτη εμφάνιση του Punisher που προβλήθηκε για δύο σεζόν.

Τα προβλήματα στις σχέσεις των δύο πλευρών άρχισαν το 2018 όταν η Disney έκανε γνωστό ότι θα δημιουργήσει τη δική της streaming πλατφόρμα. Οι πρώτες σειρές που κόπηκαν από το Netflix ήταν Luke Cage και Iron Fist και ακολούθησε το Daredevil λίγο μετά το φινάλε της τρίτης σεζόν, ενώ μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019 είχαν κοπεί όλες.

Βάσει συμφωνίας, η Marvel δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τους χαρακτήρες σε δικά της πρότζεκτ για μία διετία. Έτσι, είδαμε ήδη τον Τσάρλι Κοξ να επιστρέφει στο ρόλο του Daredevil στο No Way Home του Spider-Man και τον Βίνσεντ ντ’Ονόφριο να υποδύεται ξανά τον Kingpin στο Hawkeye του Disney Plus.


Διαβάστε ακόμα: 

Batman – Κριτικές : Πιο σκοτεινό από την τριλογία του Νόλαν

Adam Project: Nέο trailer για το ταξίδι του Netflix στο χρόνο

To θρυλικό meme του Spider-Man έγινε πραγματικότητα


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ