Οι 20 σειρές που περιμένουμε πως και πως μέσα στο 2024
TV

Οι 20 σειρές που περιμένουμε πως και πως μέσα στο 2024

Μπορεί η απεργία στο Hollywood για τους ηθοποιούς και τους σεναριογράφους να πήγε τον προγραμματισμό πολύ πίσω, όμως υπάρχουν δεκάδες σειρές που ήταν ήδη έτοιμες και θα δούμε στους πρώτους μήνες του 2024.  Υπάρχουν και αυτές που πήραν παράταση για να ολοκληρωθούν και η ημερομηνία πρεμιέρας τους παραμένει αμφίβολη, όμως μην ανησυχείτε έχουμε μπόλικο υλικό.

Από μεγάλες επιστροφές όπως το House of the Dragon και το Rings of Power μέχρι τα νέα τεράστια πρότζεκτ που παρουσιάζουν κατά κύριο λόγο οι μεγάλοι παίκτες του streaming και το HBO. Αυτές που ακολουθούν είναι οι 20 σειρές που περιμένουμε φέτος πως και πως. Stranger Things δεν έχει η λίστα αφού δεν υπάρχει  περίπτωση να κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2024.

Echo

Disney+
10 Ιανουαρίου

Με κεντρικό χαρακτήρα τη Maya Lopez (Alaqua Cox), η οποία έκανε το ντεμπούτο της στο “Hawkeye” του 2021, η σειρά πέντε επεισοδίων είναι η πρώτη παραγωγή της Marvel που θα προβάλλει όλα της τα επεισόδια ταυτόχρονα. Είναι επίσης η πρώτη σειρά του MCU με πιο ενήλικο περιεχόμενο. H Maya επιστρέφει στο σπίτι της για να αντιμετωπίσει την οικογένεια και την κληρονομιά της ενώ την καταδιώκει ο Wilson Fisk του Vincent D’Onofrio. Στο Echo αναμένεται να δούμε και πέρασμα του Daredevil για να μπουν οι βάσεις και για τη δική του σειρά.

True Detective: Night Country

HBO
14 Ιανουαριου

Η τέταρτη σεζόν του Τrue Detective είναι εδώ, και αυτή τη φορά μας μεταφέρει στην Αλάσκα. Με πρωταγωνίστριες τις Jodie Foster και Kali Reis στους ρόλους των Liz Danvers και Evangeline Navarro, το δράμα έξι επεισοδίων ακολουθεί την αναζήτηση των ντετέκτιβ για τους αγνοούμενους που χειρίζονται τον ερευνητικό σταθμό Tsalal Arctic. Για να το κάνουν αυτό, πρέπει «να σκάψουν στις στοιχειωμένες αλήθειες που βρίσκονται θαμμένες κάτω από τον αιώνιο πάγο». Αυτή η σεζόν είναι η πρώτη χωρίς τον δημιουργό της σειράς Nic Pizzolato και τη θέση της showrunner έχει πάρει η Issa López

Expats

Prime Video
26 Ιανουαρίου

Η limited series της Lulu Wang, θα κάνει πρεμιέρα με δύο επεισόδια και στη συνέχεια θα έχει εβδομαδιαία προβολή.  Βασίζεται στο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα της Janice Y.K. Lee,  και διαδραματίζεται στο Χονγκ Κονγκ το 2014. Διασταυρώνει τις ζωές τριών γυναικών από την Αμερική, ενώ εξερευνά «τι συμβαίνει όταν η γραμμή μεταξύ θυμάτων και ενοχής γίνεται θολή».

Masters of the Air

Apple TV+
26 Ιανουαρίου

Με παραγωγούς τον Στίβεν Σπίλμπεργκ και τον Τομ Χανκς, όπως και στο Band of Brothers, το δράμα που εξελίσσεται στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο βασίζεται στο ομώνυμο βιλίο του Donald L. Miller. Ακολουθεί το βομβαρδιστικό τάγμα που είχε ως αποστολή να διαλύσει τη Γερμανία του Χίτλερ και αντιμετώπισε τις δυσκολίες της μάχης στον αέρα.

Mr. & Mrs. Smith

Prime Video
2 Φεβρουαρίου

Μια νέα εκδοχή της ταινίας του Μπραντ Πιτ και της Αντζελίνα Τζολί του 2005, εδώ βλέπουμε δύο αγνώστους που δουλεύουν σε μια υπηρεσία κατασκοπείας και πρέπει να συνεργαστούν ως δίδυμο συζύγων. Κάθε εβδομάδα, αναλαμβάνουν μια νέα αποστολή – και βρίσκουν τα πατήματα τους σε μια νέα σχέση που αρχίζει να αλλάζει όταν  το συναίσθημα αρχίζει να μπαίνει στη μέση.

Curb Your Enthusiasm (Season 12)

HBO
4 Φεβρουαρίου

Σύμφωνα με τον Larry David, αυτή είναι και επίσημα η τελευταία σεζόν της σειράς.  «Καθώς το “Curb” φτάνει στο τέλος του, θα έχω τώρα την ευκαιρία να αποβάλω επιτέλους αυτήν την περσόνα και να γίνω το πρόσωπο που ο Θεός ήθελε να γίνω. Ο στοχαστικός, ευγενικός, στοργικός, προσεκτικός άνθρωπος που ήμουν μέχρι που εκτροχιάστηκα με την απεικόνιση αυτού του κακοήθους χαρακτήρα. Και έτσι «Larry David», σε αποχαιρετώ. Ο μισανθρωπισμός σου σας δεν θα μου λείψει. Και για όσους από εσάς θέλετε να έρθετε σε επαφή μαζί μου, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου… στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα»

Avatar: The Last Airbender

Netflix
22 Φεβρουαρίου

Η live action μεταφορά της αγαπημένης σειράς κινουμένων σχεδίων του Nickelodeon είναι εδώ, με επικεφαλής τον νεαρό Avatar Ang (Gordon Cormier), ο οποίος πρέπει να μάθει να κυριαρχεί στα τέσσερα στοιχεία (Νερό, Γη, Φωτιά και Αέρας) για να αποκαταστήσει την ισορροπία σε έναν κόσμο που απειλείται από το τρομακτικό Έθνος της Φωτιάς.

The Walking Dead: The Ones Who Live

AMC
25 Φεβρουαρίου

Πέντε χρόνια μετά την αποχώρηση του από το Walking Dead, o Rick είναι ξανά εδώ και θα μάθουμε επιτέλους τι του συνέβη. Μαζί του και η Michonne, στην τρίτη σειρά με χαρακτήρες από τη «μαμά», που βλέπουμε με το Dead City και τις περιπέτειες του Daryl. Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της, η σειρά παρουσιάζει μία επική ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που έχουν αλλάξει σε έναν κόσμο που είναι εντελώς διαφορετικός. Ο Rick και η Michonne μπαίνουν σε ένα κόσμο που βρίσκεται σε πόλεμο με τους νεκρούς αλλά και με τους ζωντανούς.

Shōgun

FX
27 Φεβρουαρίου

Μετά από πολλά χρόνια προετοιμασίας, αυτή η limited series αποτελεί μια μεταφορά του μυθιστορήματος του Τζέιμς Κλάβελ και διαδραματίζεται το 1600 στην Ιαπωνία, στην αυγή ενός εμφυλίου πολέμου κατά τον οποίο ο Λόρδος Yoshii Toranaga (Hiroyuki Sanada) μάχεται για τη ζωή του, αφού το Συμβούλιο των Αντιβασιλέων στρέφεται εναντίον του. Όταν ένα μυστηριώδες πλοίο φτάνει σε ένα κοντινό ψαροχώρι, ο καπετάνιος του πλοίου έρχεται αντιμέτωπος με μυστικά που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον Toranaga.

The Regime

HBO
3 Μαρτίου

Στην επιστροφή της στο HBO μετά το Mare of Easttown, η Kate Winslet υποδύεται μία καγκελάριο σε μία σατιρική σειρά γεμάτη μυστήριο πίσω από τους τοίχους του παλατιού ενός μοντέρνου ευρωπαϊκού καθεστώτος. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές αλλά η υπογραφή του Will Tracy (Succession, The Menu), αποτελεί εγγύηση.

3 Body Problem

Netflix
21 Μαρτίου

Τρία χρόνια μετά την αρχική ανακοίνωση, έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την πρεμιέρα του Three Body Problem που έρχεται τον Μάρτιο. Η σειρά αποτελεί το πρώτο βήμα που κάνουν οι David Benioff, D.B. Weiss μετά το Game of Thrones και είναι μέρος της τεράστιας συμφωνίας τους με το Netflix. Βασισμένο στα  best-seller μυθιστορήματα του Κινέζου συγγραφέα Liu Cixin, η σειρά θρίλερ-μυστηρίου από τους δημιουργούς του Game of Thrones, εξερευνά την απάντηση της ανθρωπότητας στη σοβαρότερη απειλή της. Στο κλιπ που ακολουθεί βλέπουμε τον John Bradley (γνωστός και αυτός από το GOT) ναι δοκιμάζει μία συσκευή που νομίζει ότι δείχνει απλά virtual reality, αλλά είναι τελικά κάτι πολύ πιο επικίνδυνο.

Fallout

Prime Video
12 Απριλίου

Η σειρά βασίζεται στο δημοφιλές ομώνυμο video game που διαδραματίζεται 200 ​​χρόνια μετά την αποκάλυψη. Η ιστορία ακολουθεί μια κοινότητα ανθρώπων που ζουν σε πολυτελή καταφύγια και αναγκάζονται να επιστρέψουν στο γεμάτο ακτινοβολία κολαστήριο που που άφησαν πίσω τους οι πρόγονοί τους. Σοκάρονται όταν ανακαλύπτουν ένα απίστευτα περίπλοκο, ευχάριστα παράξενο και εξαιρετικά βίαιο σύμπαν να τους περιμένει.

Cobra Kai (Season 6)

Netflix

Cobra kai

Μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε όταν μετακόμισε από το youtube στο Netflix, το Cobra Kai ρίχνει αυλαία με την 6η σεζόν του. «Ο πρώτος μας στόχος με τo Cobra Kai ήταν πάντα να το τελειώσουμε με τους όρους μας, αφήνοντας το στο χρόνο και το μέρος που πάντα φανταζόμασταν. Έτσι μπορούμε με τεράστια υπερηφάνεια και ευγνωμοσύνη να ανακοινώσουμε αυτό το επίτευγμα» τονίζουν σε δήλωση τους οι δημιουργοί της σειράς.

Umbrella Academy (Season 4)

Netflix

umbrella academy

Μπορεί η τρίτη σεζόν να έμοιαζε ως αντίο για τη σειρά, όμως το φινάλε θα έρθει με τα νέα επεισόδια. Ολόκληρη η οικογένεια Hargreeves επιστρέφει όμως πλέον ο καθένας έχει πάρει διαφορετικό δρόμο σε αυτό το εντελώς διαφορετικό timeline που βρέθηκαν.

House of the Dragon (Season 2)

HBO

H επιστροφή του House of the Dragon είναι ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά γεγονότα του 2024, με τη δεύτερη σεζόν να αναμένεται κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι. Στο φινάλε της πρώτη σεζόν, μετά από πολλά άλματα στο χρόνο που μας έφεραν στον θάνατο του βασιλιά Βισέρις και την παράνομη στέψη του Αίγκον, η Ρενίρα βρίσκεται αποκομμένη στη Ντραγκονστόουν και μελετά τις επόμενες κινήσεις της. Τα «κουκιά» με τους συμμάχους δεν της βγαίνουν, αλλά έχει ένα πλεονέκτημα. Εκτός από τους οικογενειακούς, έχει και μπόλικους δράκους στα υπόγεια του Ντραγκονστόουν.

Rings of Power Season 2

Prime Video

sauron rings of power

Μετά τη χλιαρή υποδοχή της πρώτης σεζόν, το Rings of Power θα προσπαθήσει στα νέα του επεισόδια να έρθει πιο κοντά στους φίλους του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και να δικαιολογήσει  το τεράστιο μπάτζετ αλλά και την ύπαρξη του. Και αυτό το βήμα είναι σίγουρα κρίσιμο αν θέλει να έχει και συνέχεια.

Agatha: The Darkhold Diaries

Disney +

To WandaVision ήταν η πρώτη σειρά της Marvel που προβλήθηκε από το Disney Plus και σίγουρα μαζί με το Loki ήταν αυτές που έχουν γνωρίσει μέχρι στιγμής τη μεγαλύτερη επιτυχία. Ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της σειράς μαζί με την Ελιζαμπεθ Όλσεν και τον Πολ Μπέτανι ήταν η Κάθριν Χαν που έκλεψε την παράσταση στο ρόλο της Agatha Harkness και στο φινάλε έμεινε ανοιχτό το ενδεχόμενο να την δούμε ξανά. Και αυτό θα γίνει πραγματικότητα το φθινόπωρο μέσα από τη spin-off σειρά που θα έχει για πρωταγωνίστρια την Agatha και τις περιπέτειες της.

Handmaids Tale (Season 6)

Hulu

Μία από τις καλύτερες και πολυβραβευμένες σειρές των περασμένων ετών επιστρέφει για το μεγάλο φινάλε της. Η πέμπτη σεζόν μας άφησε με την June να βρίσκεται στο δρόμο για τη Χονολουλού και με τον Λουκ να αιχμαλωτίζεται στην προσπάθεια του να βοηθήσει την γυναίκα του και την κόρη της να δραπετεύσουν.

Skeleton Crew

Disney Plus

Στη μία από τις δύο σειρές του Star Wars που θα δούμε φέτος, το «Skeleton Crew» ακολουθεί το ταξίδι τεσσάρων παιδιών που κάνουν μια μυστηριώδη ανακάλυψη στον φαινομενικά ασφαλή πλανήτη τους και μετά χάνονται σε έναν παράξενο και επικίνδυνο γαλαξία. Το να βρουν το δρόμο για το σπίτι τους – και να συναντήσουν απίθανους συμμάχους και εχθρούς – θα είναι μια μεγαλύτερη περιπέτεια από ό,τι είχαν φανταστεί ποτέ.

The Acolyte

Disney Plus

Το The Acolyte έχει περιγραφεί από τη Lucasfilm ως «ένα θρίλερ μυστηρίου που θα μεταφέρει τους θεατές σε έναν γαλαξία μυστικών και αναδυόμενων σκοτεινών δυνάμεων στις τελευταίες ημέρες της εποχής της Ανώτατης Δημοκρατίας». Σε αυτή την ιστορία, μια πρώην Padawan επανενώνεται με τον Jedi δάσκαλό της για να διερευνήσει και να λύσει μια σειρά από εγκλήματα.  Οι Jedi θα συναντήσουν τρομερές δυνάμεις που αποτελούν απειλή τόσο για το Τάγμα όσο και για τη Δημοκρατία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.