Το τραγούδι των Eagles of Death Metal που έσωσε τη ζωή ενός ανθρώπου στο Μπατακλάν
Music

Το τραγούδι των Eagles of Death Metal που έσωσε τη ζωή ενός ανθρώπου στο Μπατακλάν

Ένας από τους επιζήσαντες του μακελειού διηγείται το πώς κατάφερε να ξεφύγει και στέλνει μήνυμα αγάπης σε όλο τον κόσμο.

Ο Thomas Tran Dihn είναι υπάλληλος της IBM στο παρίσι. Είναι επίσης μεγάλος μουσικόφιλος και δεν θα έχανε με τίποτα τη συναυλία των Eagles of Death Metal στο Μπατακλάν. Έπεισε την παρέα του να πάει μαζί του και πέρναγαν ένα όμορφο βράδυ υπό τους ήχους του συγκροτήματος μέχρι που ξέσπασε το χάος.

Ο Thomas διηγήθηκε μέσω του λογαριασμού του στο linked in το πώς ένα τραγούδι του έσωσε τη ζωή.

 Ο ήλιος ανατέλλει, ξεγέλασα τον θάνατο παρά τρίχα. Μία ακόμα μέρα ξεκινά, σας αγαπώ όλους.

Σώθηκα από ένα τραγούδι, το αγαπημένο μου τραγούδι από το νέο άλμπουμ των Eagles of Death Metal, Oh Girl.

 Όταν άκουσα το τραγούδι έτρεξα αμέσως στην πρώτη σειρά. Όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί, όλοι πέσαμε στο πάτωμα. Ένας τύπος δίπλα μου που είχε πυροβοληθεί στο πόδι έλεγε γελώντας: «Γαμώτο θα χάσω τη συναυλία των Foo Fighters».

Έμεινα εκεί για 15 λεπτά. Εκατοντάδες σφαίρες έπεσαν. Έψαχνα μια ευκαιρία να ξεφύγω.

Κάποιος είπε τότε ότι οι τρομοκράτες πηγαίνουν στον πάνω όροφο. Ήξερα ότι ήμουν νεκρός με το ψηλό κορμί μου να ξεχωρίζει και με αυτούς να πυροβολούν από ψηλά αποφάσισα να τρέξω.

Ο διάδρομος ήταν γεμάτος με πτώματα πνιγμένα στο αίμα. Ήταν οι άνθρωποι που προσπάθησαν να ξεφύγουν νωρίτερα. Ευτυχώς οι τρομοκράτες ανέβηκαν όλοι μαζί πάνω και έτσι κανένας δεν μας παρακολουθούσε και κανένας δεν πυροβόλησε. Ένα λεπτό αργότερα ή νωρίτερα να σηκωνόμουν θα με είχαν πυροβολήσει. Και έτσι έτρεξα γρήγορα και όσο πιο μακριά μπορούσα.

Λίγες ώρες αργότερα έμαθα ότι όλοι οι φίλοι μου που είχα πείσει να έρθουν μαζί μου ήταν ζωντανοί, αν και ο ένας είχε πυροβοληθεί στο μάτι. Σας παρακαλώ προσευχηθείτε γι αυτόν αλλά και για όλους όσους νοσηλεύονται. Έμαθα επίσης ότι ο τύπος με τους foo Fighters ήταν καλά.

Αν δεν ήμουν στην μπροστινή σειρά δεν θα θα είχα καταφέρει να φτάσω μέχρι την έξοδο κινδύνου. Το ρεφρέν του “Oh Girl” είναι “You’ve got to save me”. Έτσι ο Jesse Hugues (σ.σ. ο τραγουδιστής του συγκροτήματος) έγινε ιερέας για εμένα. Ευχαριστώ τον θεό. Μέσα στο χάος κάποιος με πρόσεχε.

Ο ήλιος βγαίνει, μια καινούργια μέρα ξεκινά. Ας είναι με αγάπη, σας παρακαλώ όχι με μίσος. Σας αγαπώ όλους, ας αγαπήσουμε ο ένας τον άλλον. Έτσι ίσως ο κόσμος να γίνει ένα καλύτερος μέρος.

https://www.youtube.com/watch?v=8b5u6ry8834

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: