Το μεγάλο σοκ με τη Μελισάνδρη και τι μπορεί να σημαίνει
News

Το μεγάλο σοκ με τη Μελισάνδρη και τι μπορεί να σημαίνει

Να που φτάσαμε λοιπόν σε αυτό το σημείο που περιμέναμε καρτερικά εδώ και περίπου δέκα μήνες. Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της έκτης σεζόν του Game of Thrones και ήταν η στιγμή που περιμέναμε ότι θα τα μαθαίναμε όλα.

Τα μάθαμε; Όχι φυσικά!

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILER

556bb81c4ae56e586e457483_spoilers-game-nights-king

Όσο ενδιαφέρον και να είχαν οι υπόλοιπες σκηνές της πρεμιέρας (που είχαν) το βλέμμα της πλειοψηφίας του κόσμου ήταν στραμμένο αποκλειστικά στο Castle Black.

Στα γρήγορα: H Μπριέν κατάφερε επιτέλους να πάρει υπό την προστασία της Σάνσα, ο Τίριον διαπίστωσε ότι τα πράγματα στην πόλη της Ντενέρις έχουν βγει εντελώς εκτός ελέγχου, τα φίδια της ερήμου εξολόθρευσαν τον Τρίσταν, τον γιό του και τη φρουρά του στο Ντορν, η Σέρσεϊ έμαθε ότι άλλο ένα παιδί της είναι νεκρό, ενώ η Ντενέρις έπαιξε το χαρτί του Καλο Ντρογκο για να γλυτώσει τον βιασμό στα χέρια των Ντοθράκι.

Και πάμε ξανά στο Castle Black. Αν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι ο Τζον Σνόου πέθανε από τις δολοφονικές μαχαιριές των ανδρών της Νυχτερινής φρουράς, αυτή διαλύθηκε. Τον είδαμε νεκρό αρκετές ώρες μετά το συμβάν πάνω στο αιματοβαμμένο χιόνι.

Ο Ντάβος μαζί με τους ελάχιστούς πιστούς στον αρχηγό της φρουράς, μετέφεραν το άψυχο κορμί του σε ένα δωμάτιο και εκεί τον αντίκρισε για πρώτη φορά νεκρό η Μελισάνδρη.

«Τον είχα δει στις φλόγες να πολεμά στο Γουίντερφελ» ήταν η μοναδική της ατάκα.

Από εκεί και πέρα δεν συνέβη σχεδόν τίποτα με το θέμα και ξέρουμε ότι κάποια στιγμή σύντομα θα δούμε την αναμέτρηση για την οποία μας είχαν προετοιμάσει τα trailer.

O Άλισερ Θορν μαζί με τους δικούς του θα προσπαθήσουν να μπουν στο δωμάτιο όπου φυλάσσεται το κορμί τουΤζον Σνόου και ο Ντάβος με τους υπόλοιπους, συν τον Γκοστ, θα αντισταθούν.

Και πάμε στα τελευταία δύο λεπτά που μας έριξαν το σαγόνι στο πάτωμα.

Η Μελισάνδρη βρίσκεται μόνη της σε ένα δωμάτιο και στέκεται μπροστά στον καθρέφτη. Βγάζει τη ρόμπα της και αποκαλύπτει το υπέροχο κορμί της.

melisandre

Όταν όμως βγάζει και το μεγάλο κολιέ από τον λαιμό της,  αυτό που βλέπουμε δεν είναι πλέον η Μελισάνδρη όπως την είχαμε συνηθίσει αλλά μία πολύ γριά γυναίκα. Και όταν λέμε πολύ, εννοούμε πάρα πολύ.

12901-4-6a3cd4fefd181de107af0191a13b2cf3

Σε συνέντευξη της η Κάρις Βαν Χούτεν είχε δηλώσει ότι η Μελισάνδρη είναι απροσδιόριστης ηλικίας. Κάπου ανάμεσα στα 100 και στα 400. Μάλιστα. Τα πέτυχαν πάντως το ηλικιακό αφού το εφέ ήταν εντυπωσιακό.

Σημαίνει όμως κάτι αυτή η αποκάλυψη της πραγματικής μορφής της Μελισάνδρης;

Αρχικά έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για το κολιέ. Είναι αυτό που της χαρίζει τη νεανική όψη και όταν το βγάζει αποκαλύπτεται η πραγματική μορφή της;

Και αν ναι γιατί στο έβδομο επεισόδιο του 4ου κύκλου τη βλέπουμε γυμνή χωρίς το κολιέ αλλά με τη μορφή που την είχαμε συνηθίσει;

Κάποιοι λένε ότι σε αυτή τη σκηνή η Σέλις (η γυναίκα του Στάνις) τη βλέπει με την πραγματική της μορφή γι αυτό και το βλέμμα της είναι έτσι παγωμένο. Ο διάλογος τους μάλιστα  αποτελείται εξ’ ολοκλήρου από τα τεχνάσματα που χρησιμοποιεί η Μελισάνδρη για να κάνει τους άλλους να βλέπουν αυτό που εκείνη θέλει και το πώς τα κόλπα δεν πιάνουν σε έναν πραγματικό πιστό.

Γιατί όμως η αποκάλυψη της πραγματικής της φύσης έρχεται σε αυτό το χρονικό σημείο, την ώρα που όλοι μας περιμέναμε ότι αυτή θα είναι που θα επαναφέρει τον Τζον Σνόου στη ζωή.

Μια πρώτη σκέψη που πέρασε από το μυαλό μας ότι με αυτό τον τρόπο πέρασε όλη την ενέργεια της στον Τζον Σνόου. Δύσκολα όμως κάτι τέτοιο θα συνέβαινε τόσο απλά.

Το βλέμμα και οι κινήσεις της, μοιάζουν με αυτά κάποιου που έχει συνειδητοποιήσει ότι έχει αποτύχει. Μία φορά όταν πίστεψε στον Στάνις και άλλη μία τώρα με τον Τζον Σνόου.  Γι αυτό και παραδομένη ξαπλώνει απλά στο κρεβάτι και πέφτουν οι τίτλοι τέλους.

Δεν ψηνόμαστε βέβαια με το ενδεχόμενο η Μελισάνδρη να μην έχει ρόλο να παίξει στη συνέχεια, αφού ο Ντάβος μιλώντας πάνω από το άψυχο κορμί του Τζον Σνόου λέει στους άντρες που είναι μαζί του ότι θα χρειαστούν τη βοήθεια της. Την έχει δει λέει να κάνει φοβερά πράγματα και πρέπει να την έχουν με το μέρος τους.

e7c62c862f02439f80bdb288a40e77ad

Ένα στοιχείο που θα πρέπει να λάβουμε ακόμα υπ’ όψιν μας είναι ότι όλοι οι ιερείς του άρχοντας του φωτός έχουν τη δυνατότητα να φέρουν ανθρώπους ξανά στη ζωή. Όπως έκανε ο Θόρος. Δεν έχουμε δει τη Μελισάνδρη να το κάνει μέχρι στιγμής, αλλά μήπως κάθε φορά που το έκανε στο παρελθόν έχανε και λίγο από τη ζωτικότητα της για αυτό και κατέληξε να έχει αυτή τη ν εμφάνιση;

Τέλος, ας μην αφήσουμε απ’ έξω και το απλό shock value της σκηνής που μπορεί και να μην σημαίνει τίποτα στην εξέλιξη των γεγονότων.

Κυκλοφορούν ήδη σενάρια στο internet που λένε ότι η αποκάλυψη για το τι θα παίξει με τον Τζον Σνόου θα γίνει στο τέλος της σεζόν.

Αν ρωτάτε εμάς, σας λέμε ότι αυτό είναι δύσκολο και ότι θα πρέπει η πλοκή να τραβηχτεί από τα μαλλιά. Και αυτό γιατί σύντομα αν δεν γίνει κάτι, ο Τζον Σνόου θα πρέπει βάσει όσων έχουμε δει μέχρι σήμερα να μετατραπεί σε White Walker. Εκτός και αν μέσα σε δέκα επεισόδια δούμε μόνο τα γεγονότα μίας ημέρας στο Castle Black.

Είπαμε τραβηγμένο.

Το trailer για το επεισόδιο της επόμενης εβδομάδας πάντως δεν μας δείχνει ούτε μία σκηνή από το τείχος….

[iframe]<a href=”https://roxx.gr/radio”><img border=”0″ src=” https://roxx.gr/wp-content/uploads/2016/04/roxx-radio-big-banner.png” width=”1000″ height=”180″ /></a>[/iframe]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ