Το αντίο του Tom Gabriel Warrior στον H.R. Giger
News

Το αντίο του Tom Gabriel Warrior στον H.R. Giger

Λίγη ώρα μετά την είδηση του θανάτου του H.R. Giger, ο Tom Gabriel Warrior με μήνυμα του στη σελίδα των Triptykon, λέει το δικό του αντίο στον μεγάλο αυτό καλλιτέχνη και μιλάει για τη φιλιά τους που κράτησε κοντά 30 χρόνια.

“Για πρώτη φορά σε 74 χρόνια, χθες το βράδυ ήταν μια νύχτα που δεν φωτίστηκε από το απερίγραπτο φως του H.R. Giger .

Ο H.R. Giger έγινε ο μέντοράς μας , ενάντια σε όλες τις πιθανότητες , όταν εμείς, με περίσσιο θράσος , ήρθαμε σε επαφή μαζί του πριν από 30 χρόνια . Σε μια εποχή που η μουσική των Hellhammer τύχαινε εμπαιγμού και απόπειρας γελοιοποίησης ο Giger μας άκουσε , μας μίλησε και μας έδωσε μια ευκαιρία . Και ήταν σε μία εποχή που βρισκόταν σε μία από τις πολλές κορυφές της διαδρομής του .
Ένα χρόνο αργότερα , η εξαιρετικά εντυπωσιακή τέχνη του έκανε ένα από τα σημαντικότερα άλμπουμ των Celtic Frost , το “To Mega Therion ” , ακόμα πιο σημαντικό .

Τελικά , μετά από πολλά χρόνια , η καθοδήγηση έγινε φιλία. Ήταν μια φιλία και μια προσωπική σχέση που εκτιμώ απεριόριστα , και περιλάμβανε επίσης την υπέροχη γυναίκα του , Carmen , και πολλά άλλα αξιόλογα άτομα που ήταν μέρος του σύμπαντος του.
Όταν οι Celtic Frost ολοκλήρωσαν τη διαδρομή τους το 2008, ο H.R. Giger και η σύζυγός του ήταν ανάμεσα σε εκείνους που υπήρξαν μάρτυρες της ανεξέλεγκτης απελπισίας μου και στάθηκαν δίπλα μου .

Στη συνέχεια συμφώνησε να συνεργαστεί με τη νέα μπάντα μου , τους Triptykon , και έτσι μας επέτρεψε να κυκλοφορήσει το πρώτο μας άλμπουμ, το ” Eparistera Daimones “, με ένα από τα πιο συγκλονιστικά έργα ζωγραφικής του στο εξώφυλλο. Αυτό σήμαινε για μένα και ικανοποίησε και τον ίδιο πάρα πολύ.

Με εξέπληξε εντελώς τον Οκτώβριο του 2011 , προτείνοντας να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας . Δεν θα ζητούσα ποτέ κάτι τέτοιο , γιατί ποτέ δεν θα ήθελα να εμφανιστώ αχόρταγος.

Φρόντισε να μου κάνει σαφές ότι το εννοούσε και ήταν η καθοδήγηση του , η φιλία του , και η τέχνη του που μας έδωσε τη δυνατότητα , για μια ακόμη φορά , να κυκλοφορήσουμε ένα δεύτερο άλμπουμ στο οποίο η μουσική και το εξώφυλλο ενώνονται σε μία απρόσκοπτη συμβίωση . Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες , πήρε το αποτέλεσμα στα χέρια του και το λάτρεψα .

Ανεξάρτητα από οτιδήποτε μπορώ να γράψω για το ν H.R. Giger , καμία από αυτές τις λέξεις δεν θα είναι ποτέ σε θέση να τον περιγράψει με ακρίβεια ως άτομο και ως φίλο . Είναι εντελώς αδιανόητο να φανταστούμε έναν κόσμο χωρίς το πνεύμα του , την αντίληψή του , την ιδιοφυία του , τους ορίζοντες του , την αποφασιστικότητά του,το χιούμορ του , τη φιλία του , και την ανυπολόγιστη καλοσύνη του . Και όμως , είμαστε τώρα ακριβώς έναν τέτοιο κόσμο.”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: