Θρήνος: Νεκρός στα 46 του ο Joey Jordison
News

Θρήνος: Νεκρός στα 46 του ο Joey Jordison

Ένας από τους ανθρώπους που διαμόρφωσαν το μοντέρνο metal δεν είναι πια μαζί μας. Ο Joey Jordison άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 46 ετών.

Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή με ανακοίνωση της η οικογένεια του. «Με μεγάλη μας θλίψη πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι ο Joey Jordison, ντράμερ, μουσικός και καλλιτέχνης, έφυγε από τη ζωή ειρηνικά στον ύπνο του στις 26 Ιουλίου. Ήταν 46 ετών. Ο θάνατος του μας αφήνει με άδεια καρδιά και συναισθήματα ανείπωτης θλίψης.

Όσοι ήξεραν τον Joey, ήξεραν κοφτερό πνεύμα του, την ευγενική προσωπικότητα του, τη μεγάλη καρδιά του και την αγάπη του για την οικογένεια και τη μουσική». Η οικογένεια του ζητά επίσης σεβασμό σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και ενημερώνει ότι θα πραγματοποιηθεί ιδιωτική τελετή.

Ιδρυτικό μέλος των Slipknot έπαιξε ντραμς σε όλα τους τα άλμπουμ μέχρι το All Hope is Gone και βοήθησε τα μέγιστα στη γιγάντωση της μπάντας. Είχε καθοριστική συμβολή στη διαμόρφωση του ήχου τους, ενώ ήταν από τους βασικούς συνθέτες της μπάντας και συνυπέγραψε τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τεσσάρων πρώτων άλμπουμ τους.

O Jordison αποχώρησε από τη μπάντα κάτω από περίεργες συνθήκες τον Δεκέμβριο του 2013. Το συγκρότημα έκανε λόγο για οικειοθελή αποχώρηση, ενώ ο ίδιος τόνισε ότι δεν ήταν δική του απόφαση να φύγει.

Το 2016 είχε μιλήσει αναλυτικά για τις τελευταίες του ημέρες στη μπάντα: «Προς το τέλος της καριέρας μου στους Slipknot ανακάλυψα ότι πάσχω από μία φρικτή ασθένεια που ονομάζεται εγκάρσια μυελίτιδα. Έχασα τα πόδια μου. Δεν μπορούσα να παίξω πια. Ήταν μια περίπτωση πολλαπλής σκλήρωσης την οποία δεν εύχομαι ούτε στον χειρότερο εχθρό μου. Πίεσα τον εαυτό μου για να σηκωθώ ξανά. Να μπω στο γυμναστήριο να κάνω φυσικοθεραπεία και να νικήσω αυτή τη μαλακία. Και αν μπόρεσα να το κάνω εγώ τότε μπορεί να το κάνει ο καθένας. Ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έκανα στη ζωή μου».

Ο Joey Jordison είχε έρθει στην Ελλάδα με τους Slipknot σε όλες τις εμφανίσεις τους μέχρι σήμερα στη χώρα μας, το 2005, το 2009 αλλά και το 2011 στη πρώτη συναυλία της μπάντας μετά τον θάνατο του Paul Gray.

Μαύρισαν τις σελίδες τους οι Slipknot για τον θάνατο του Joey Jordison

Μέλος των Metallica για μία βραδιά: Όταν ο Joey Jordison αντικατέστησε τον Lars Ulrich

Η πλατφόρμα που αναποδογύριζε, η πεντάλφα και το απίθανo σόλο του Joey Jordison

Til We Die: Ο Joey Jordison αγκαλιά με τη στολή του Paul Gray

https://www.youtube.com/watch?v=z4-EAK0VEV4

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ