Θρήνος: Έφυγε από τη ζωή ο Vinnie Paul των Pantera
News

Θρήνος: Έφυγε από τη ζωή ο Vinnie Paul των Pantera

Με μία τρομερά δυσάρεστη και αναπάντεχη είδηση μπήκε το Σαββατοκύριακο, αφού όπως ανακοινώθηκε μέσα από το Facebook των Pantera, ο Vinnie Paul άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 54 ετών.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες για την αιτία του θανάτου του και η οικογένεια ζητά από τον κόσμο σεβασμό σε αυτή την τρομερά δύσκολη στιγμή.

O Vincent Paul Abbott όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, ίδρυσε τους Pantera το 1981 μαζί με τον αδελφό του Dimebag και τον Rex Brown του 1981.

Το συγκρότημα έβγαλε τέσσερις δίσκους μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’80, αλλά ήταν το ολικό reboot στον ήχο τους που έκαναν το 1990 με το Cowboys From Hell (και τον Phil Anselmo να έχει ήδη μπει στη μπάντα) και το Vulgar Display of Power του 1992 που τους απογείωσε και έδωσε νέα πνοή στον metal ήχο.

Έφτασαν στο νούμερο 1 του αμερικάνικου Billboard με το Far Beyond Driven του 1994 και έβγαλαν άλλους δύο δίσκους μέχρι τη διάλυση τους το 2003.

Μαζί με τον αδελφό του έφτιαξαν τους Damageplan όμως το 2004 o θάνατος του χτύπησε την πόρτα, όταν ο Dimebag έπεσε νεκρός πάνω στη σκηνή από τις σφαίρες του δολοφόνου Nathan Gale.

Λία χρόνια μετά ο Vinnie Paul έφτιαξε τους Damageplan και μαζί κυκλοφόρησαν πέντε άλμπουμ με πιο πρόσφατο το Unden!able του 2016 ενώ είχαν σχέδια να κυκλοφορήσουν νέα δουλειά μέσα στους στους επόμενους μήνες. 

Αφήνει πίσω του μία τεράστια κληρονομιά ως μέλος μίας από τις πιο επιδραστικές metal πάντες όλων των εποχών.

RIP.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ