Το θρυλικό ακυκλοφόρητο τραγούδι των Radiohead είναι επιτέλους εδώ!
News

Το θρυλικό ακυκλοφόρητο τραγούδι των Radiohead είναι επιτέλους εδώ!

Πάμε πίσω στο μακρινό 1995. Τότε κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους για το The Bends οι Radiohead έπαιξαν ζωντανά στις Βρυξέλλες μία ακουστική μπαλάντα με τίτλο True Love Awaits.

To τραγούδι δεν υπήρχε σε κανένα από τα άλμπουμ των Radiohead, ούτε καν σαν b-side σε κάποιο single.

Η εκτέλεση του έγινε μόνο από τον Thom Yorke που εμφανιζόταν στη σκηνή με μία ακουστική κιθάρα. Έγινε γνωστό από στόμα σε στόμα και από χέρι σε χέρι με τις bootleg εκδόσεις που κυκλοφόρησαν.

Πολλοί πίστευαν ότι το τραγούδι θα έμπαινε στο OK Computer, αλλά φυσικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Ήταν όμως τέτοια η ποιότητα του άλμπουμ που οι οπαδοί τους δεν παραπονέθηκαν.

https://www.youtube.com/watch?v=b0VaD_yoqIE

Το έπαιξαν ξανά το 2000 λίγους μήνες πριν την κυκλοφορία του Kid A. Και τότε ο κόσμος πίστεψε ότι θα είναι μέρος της νέας τους δουλειάς, αλλά ούτε εκεί το ακούσαμε.

Ο παραγωγός της μπάντας Nigel Godrich δήλωσε το 2012 ότι οι Radiohead προσπάθησαν να το ηχογραφήσουν αμέτρητες φορές αλλά το αποτέλεσμα δεν τους ικανοποιούσε.

«Ο Thom Yorke για να κυκλοφορήσει ένα τραγούδι πρέπει να νιώσει ότι αυτό έχει λόγο ύπαρξης. Θα μπορούσαμε να κάνουμε το True Love Waits να ακούγεται σαν τραγούδι του  John Mayer αλλά κανένας δεν το ήθελε αυτό».

Το Αύγουστο του 2001 μέσα στο live EP I Might Be Wrong υπήρχε τελικά μία μορφή του τραγουδιού και στο πέρασμα των χρόνων απέκτησε μυθικές διαστάσεις ανάμεσα στους οπαδούς του συγκροτήματος που δεν πίστευαν ότι θα το δουν ποτέ σε κανονικό τους δίσκο.

Όταν το βράδυ της Κυριακής οι Radiohead κυκλοφόρησαν το νέο τους άλμπουμ, A moon Shaped Pool, οι φανατικοί οπαδοί του συγκροτήματος έπαθαν πολλά μικρά εγκεφαλικά αφού βλέποντας το tracklisting ανακάλυψαν ότι το όνειρο τους έγινε επιτέλους πραγματικότητα.

Το True Love Waits κλείνει τον δίσκο. Είναι όμως κάτι διαφορετικό από αυτό ακούγαμε όλα αυτά τα χρόνια αφού η ενορχήστρωση του κινείται σε ambient ήχους χωρίς την ακουστική κιθάρα που είχαμε συνηθίσει.

Η νέα έκδοση του τραγουδιού δεν υπάρχει ακόμα online για να τη μοιραστούμε μαζί σας αλλά είναι σίγουρο ότι όσοι έχετε ψαχτεί από το βράδυ της Κυριακής το έχετε ακούσει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: