Three Body Problem: Οι δημιουργοί του Game of Thrones επιστρέφουν με σειρά στο Netflix
News

Three Body Problem: Οι δημιουργοί του Game of Thrones επιστρέφουν με σειρά στο Netflix

Three Body Problem: Πάνω από ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση του Game of Thrones, οι David Benioff και Dan Weiss επιστρέφουν με το πρώτο πρότζεκτ στη μεγάλη συμφωνία τους με το Netflix.

Πρόκειται για μία μεταφορά της τριλογίας βιβλίων επιστημονικής φαντασίας, The Three-Body Problem, που καταγράφει την πρώτη επαφή της ανθρωπότητας με εξωγήινη ζωή και εξελίσσεται σε πολλούς αιώνες. Το θετικό είναι ότι η ιστορία είναι ολοκληρωμένη, έτσι δεν θα χρειαστεί να αυτοσχεδιάσουν όπως έγινε με την περίπτωση του GOT και την γνωστή κατάληξη με τις πολλές αντιδράσεις που αμαύρωσε την γενικότερη εικόνα της σειράς.

«Η τριλογία του Liu Cixin είναι η πιο φιλόδοξη σειρά επιστημονικής φαντασίας που έχουμε διαβάσει. Ταξιδεύει τους αναγνώστες από τη δεκαετία του ’60 μέχρι το τέλος του κόσμου και από τη ζωή στη γη μέχρι την άλλη άκρη του γαλαξία. Ανυπομονούμε να περάσουμε τα επόμενα χρόνια της ζωής μας φέρνοντας αυτό το έργο σε επαφή με το κοινό σε όλο τον κόσμο». τονίζουν σε κοινή τους δήλωση οι Benioff και Weiss.

Στην ομάδα παραγωγών εκτός από τους δύο δημιουργούς είναι ο συγγραφέας των βιβλίων, ο Rian Johnson του Last Jedi αλλά και η εταιρεία παραγωγής του Μπραντ Πιτ.

Το ομώνυμο πρώτο βιβλίο της τριλογίας κυκλοφόρησε το 2006 και το 2015 όταν και μεταφράστηκε στα αγγλικά έγινε το πρώτο βιβλίο από την Ασία που κέρδισε το βραβείο Hugo. To δεύτερο βιβλίο με τίτλο The Dark Forest κυκλοφόρησε το 2008 και το The Death’s End το 2010.

Αυτή είναι η σύνοψη του πρώτου βιβλίου που κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Ψύχαλος:

1967: η Γιέ Γουέντζι γίνεται μάρτυρας του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου του πατέρα της από τους Ερυθροφρουρούς κατά την διάρκεια της Πολιτιστικής Επανάστασης στην Κίνα.
Το γεγονός αυτό δεν θα καθορίσει μόνο την υπόλοιπη ζωή της, αλλά και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Τέσσερις δεκαετίες αργότερα, η αστυνομία του Πεκίνου ζητά από τον μηχανικό νανοτεχνολογίας Γουάνγκ Μιάο να διεισδύσει σε μια μυστική σέχτα επιστημόνων ύστερα από μια σειρά ανεξήγητων αυτοκτονιών. Η έρευνα του Γουάνγκ θα τον οδηγήσει σε ένα περίεργο διαδικτυακό παιχνίδι και θα τον παρασύρει σε ένα εικονικό κόσμο που κυριαρχείται από την ανεξέλεγκτη και απρόβλεπτη αλληλεπίδραση των τριών ήλιων του.

Αυτό είναι το πρόβλημα των τριών σωμάτων και είναι το κλειδί για τα πάντα: το κλειδί για τον θάνατο των επιστημόνων, το κλειδί για μια συνωμοσία που καλύπτει έτη φωτός και το κλειδί για την απειλή αφανισμού που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Διαβάστε ακόμα: 

Woodstock ’99: Η άσχημη ιστορία του φεστιβάλ έρχεται στο Netflix

Netflix – Σεπτέμβριος 2020: Όλες οι σειρές και οι ταινίες που έρχονται

Resident Evil: Και επίσημα έρχεται σειρά στο Netflix – Όλες οι λεπτομέρειες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ