Η μέρα που μας άφησε ο Rev
News

Η μέρα που μας άφησε ο Rev

Από την παιδική του ηλικία ακόμα είχε δει το μέλλον του. Μεγάλος rock star, αλλά και νεκρός πριν κλείσει καν τα 30.

Του Αποστόλη Μπλάνα

Στις 28 Δεκεμβρίου του 2009 ο James Sullivan εκπλήρωσε και το δεύτερο μέρος της προφητείας, αφήνοντας… πίσω τα υπόλοιπα μέλη των Avenged Sevenfold σε ηλικία 28 ετών.

Ο Rev βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμα του. Η αυτοψία αρχικά έδειξε θάνατο από φυσικά αίτια και δεν υπήρχε λόγος να μην το πιστέψει κανείς, καθώς ο ντράμερ των a7x είχε από μικρός προβλήματα με την καρδιά του.

Τελικά αποδείχτηκε, πως η φαρμακευτική του αγωγή μπερδεύτηκε με την ποσότητα αλκοόλ την οποία κατανάλωσε και το αποτέλεσμα ήταν τραγικό. Η αγγλική λέξη για αυτή τη μίξη είναι brompton cocktail, το οποίο τυχαίνει να είναι και τραγούδι το οποίο είχε γράψει ο Rev στο White Album (Avenged Sevenfold).

Ο κολλητός του Rev και κιθαρίστας της μπάντας Synyster Gates του αφιέρωσε το τραγούδι So Far Away το οποίο είχε γράψει αρχικά για τον παππού του, όμως οι εξελίξεις τον ανάγκασαν να το χαρίσει στον καλύτερο του φίλο, στον καλύτερο φίλο του Matt Shadows, του Zacky Vengeance και του Johny Christ.

The-Rev-avenged-sevenfold-30872915-450-450

Ο θάνατος του ήρθε μετά την ολοκλήρωση των κομματιών του Nightmare, άλμπουμ το οποίο είναι αφιερωμένο σε αυτόν από το artwork μέχρι και τον τελευταίο στίχο. Το τελευταίο τραγούδι που έγραψε για το δίσκο ήταν το Death, το οποίο στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Fiction (ένα από τα παρατσούκλια του Rev) από τον Matt Shadows.

Η απόσταση από το θάνατο του Rev και της δημιουργίας του Fiction ήταν τρεις μέρες. Ελπίζουμε ο Jimmy να έχει βρει το δικό του Little Piece of Heaven. FoREVer.

Σύμφωνα με τον Matt Shadows, οι Avenged Sevenfold θα τιμούν live τη μνήμη του Rev για το υπόλοιπο της καριέρας τους.

Το tribute βίντεο των a7x στον «The Reverend Tholomew Plague”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ