Θάνατος Παντελίδη: Το προφητικό κείμενο
News

Θάνατος Παντελίδη: Το προφητικό κείμενο

Έχετε διαβάσει πολλές φορές σε αυτό το site την πλακίτσα που κάναμε κατά καιρούς στον Παντελή Παντελίδη. Τώρα, ο άνθρωπος έφυγε από τη ζωή και σε κάτι τέτοια δεν χωράνε πλάκες ούτε αστειάκια και δεν θα το κάναμε ποτέ.

Απλά επειδή μας σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο μόλις θυμηθήκαμε ένα κείμενο που είχαμε γράψει στα τέλη του 2014 με αφορμή κάποια νέα του τραγούδια τότε, είπαμε να το μοιραστούμε μαζί σας.

Το κείμενο είχε τίτλο “Πέντε συμπεράσματα που βγάλαμε ακούγοντας τον νέο δίσκο του Παντελή Παντελίδη” και μέσα σε αυτό υπήρχε μία… ανάλυση στο τραγούδι «Πίνω από κει ψηλά για σένα».

Αυτό ήταν το απόσπασμα και ολόκληρο το κείμενο μπορείτε να το βρείτε εδώ.  Άσχετα με την κριτική που κάναμε κατά καιρούς, κρίμα για τον άνθρωπο.

Νεκρός σε τροχαίο

Το τραγούδι «Πίνω από κει ψηλά για σένα» πρέπει να είναι η πρώτη καταγραφή τροχαίου δυστυχήματος σε στίχο. Ο Παντελής σηκώνεται αθόρυβα από το κρεβάτι για να μην τον καταλάβει η γυναίκα που κοιμάται δίπλα του. Στη συνέχεια φεύγει από το σπίτι, μπαίνει στο αμάξι, πατάει γκάζι και την ώρα που πάει να ανάψει τσιγάρο ΜΠΑΠ!

Την πόρτα έκλεισα σιγά
Τ’αμάξι έβαλα μπροστά
Και στην καρδιά μου είπα να χτυπά αθόρυβα

Γκάζι πατάω δυνατά
Ένα τσιγάρο και φωτιά
Μα να τ’ανάψω κοριτσάκι μου δεν πρόλαβα

Το ΜΠΑΜ στη συγκεκριμένη περίπτωση υπονοείται αλλά αμέσως μετά μεταφερόμαστε εκεί ψηλά που ο Παντελής μετανιωμένος πίνει από τον άλλο κόσμο και αφιερώνει ένα τραγούδι στη γυναίκα που παράτησε το προηγούμενο βράδυ.

Ότι δηλαδή το πρώτο πράγμα που θα κάνεις μόλις πεθάνεις (η μεταθανάτια ζωή είναι δεδομένη στη συγκεκριμένη περίπτωση) είναι να βάλεις ένα ποτάκι και να κλάψει τη μοίρα σου. Παντελή όχι! Είσαι φάντασμα πλέον μπορείς να κάνεις ότι θέλεις, ο κόσμος δεν χρειάζεται αλκοολικά φαντάσματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ