Τετράωρη ταινία ή έξι επεισόδια θα είναι το Snyder Cut της Justice League

Roxx |

Στην εποχή της πανδημίας τους τελευταίους μήνες, τα νέα που μας έρχονται από το Hollywood αφορούν κυρίως αναβολές, καθυστερήσεις και αλλαγές πλάνων. Το βράδυ της Τετάρτης όμως, είχαμε μία τεράστια έκπληξη που κανένας δεν θα μπορούσε να προβλέψει λίγους μήνες πριν.

Το Snyder Cut της Justice League όχι μόνο υπάρχει, αλλά θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2021 από το HBO Max σκορπίζοντας ενθουσιασμό σε αυτούς που το ζητούσαν επίμονα.

Ήταν αρχές του 2017, όταν ο Zack Snyder αποχώρησε από το σχεδόν έτοιμο πρότζεκτ για να θρηνήσει τον χαμό της κόρης του. Τη θέση του πήρε ο Josh Whedon των δύο πρώτων Avengers και προχώρησε σε εκτεταμένα νέα γυρίσματα που έδωσαν έναν εντελώς διαφορετικό και πιο ανάλαφρο τόνο στην ταινία. Το αποτέλεσμα ήταν μία απογοητευτική πορεία στο Box Office, που «έβαλε μέσα» οικονομικά τη Warner Bros και την ανάγκασε να αλλάξει εντελώς το πλάνο της για το κινηματογραφικό σύμπαν της DC.

Fast Forward στον περασμένο Νοέμβριο, όταν το τηλέφωνο του Zack Snyder χτύπησε με μία απρόσμενη προσφορά. Ο πρόεδρος της Warner Bros τον ρώτησε αν είναι διατεθειμένος να ολοκληρώσει την δική του εκδοχή της ταινίας κι αυτή να κυκλοφορήσει στο HBO Max.

«Πριν χτυπήσει το τηλέφωνο μου εκείνη την ημέρα, πίστευα ότι το Snyder Cut θα είναι κάτι για το οποίο σε 20 χρόνια κάποιος θα κάνει ένα ντοκιμαντέρ και θα του έδινα κάποιες σκηνές για να δημοσιευθούν πρώτη φορά» δήλωσε ο σκηνοθέτης στο Hollywood Reporter.

«Θα είναι κάτι εντελώς καινούργιο και ειδικά για αυτούς που είδαν την ταινία στους κινηματογράφους, τους λέω να περιμένουν κάτι διαφορετικό» λέει ο Snyder κι αποκαλύπτει οτι δεν είδε ποτέ την ταινία που τελικά κυκλοφόρησε. «Έχετε δει μόνο το 25% από αυτό που είχα στο μυαλό μου» τονίζει με βάση τα όσα του έχει πει το περιβάλλον του ότι μπήκαν στην ταινία.

Η μορφή της νέας Justice League δεν έχει ακόμα αποφασισθεί, αφού μπορεί να καταλήξει ως τετράωρη ταινία αλλά και ως μία -ας την πούμε- σειρά έξι επεισοδίων. Αυτή την εποχή ο Zack Snyder  έχει συγκεντρώσει την παλιά του ομάδα για να ολοκληρώσει τα ειδικά εφέ, το soundtrack που θα είναι διαφορετικό, ενώ προσεγγίζει και τους ηθοποιούς που θα χρειαστεί να κάνουν κάποια voice over.

Το κόστος όλων αυτών αναμένεται να αγγίξει τα 30 εκατομμύρια δολάρια και θα έρθει στις οθόνες μας το 2021. Η πρεμιέρα του HBO Max είναι προγραμματισμένη για τις 27 Μαΐου.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ