Τέταρτοι στην ψηφοφορία για το Hall of Fame οι Iron Maiden – Στην πρώτη θέση η Tina Turner

Roxx |

Αν και έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία από το 2005, όταν και συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από το ντεμπούτο τους, οι Iron Maiden είναι φέτος για πρώτη φορά υποψήφιοι για ένταξη στο Rock and Roll Hall of Fame. Το συγκρότημα δεν υποστηρίζει καθόλου το συγκεκριμένο θεσμό και κατα τη διάρκεια της ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, δεν προέτρεψε ούτε μία φορά τους οπαδούς του να καταθέσουν ψήφους.

Δεν προκαλεί λοιπόν εντύπωση το γεγονός, ότι στα τελικά αποτελέσματα πήραν την τέταρτη θέση με λίγο πάνω από 400.000 ψήφους, με την Tina Turner να βρίσκεται στην κορυφή των επιλογών με 585.000. Δεύτερος ήταν ο πρωτοπόρος του afro-beat, Fela Kuti, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι The Go-Go’s και πέμπτοι οι Foo Fighters.Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα ληφθούν υπόψιν από την επιτροπή που θα καταθέσει και τις δικές της προτιμήσεις και στη συνέχεια μέσα στον μήνα θα ανακοινωθούν οι καλλιτέχνες που θα αποτελέσουν τη φετινή φουρνιά του Rock and Roll Hall of Fame.

Τα μοναδικά heavy metal συγκροτήματα που έχουν μπει στο Rock and Roll Hall of Fame είναι οι Metallica και οι Black Sabbath, ενώ οι Judas Priest και οι Motorhead αν και ήταν υποψήφιοι στο παρελθόν τελικά δεν μπήκαν.

Σε παλαιότερη συνέντευξη του για το Hall of Fame, πάντως, ο Bruce Dickinson ήταν κάθετα αντίθετος με το ενδεχόμενο η μπάντα να μπει εκεί: «Είμαι πολύ χαρούμενος που δεν μας έχουν βάλει και δεν θέλω να γίνει ποτέ αυτό. Αν προσπαθήσουν να μας εντάξουν θα αρνηθώ, δεν θα έχουν το… πτώμα μου εκεί μέσα. Το rock and roll δεν ανήκει σε ένα μαυσωλείο στο Κλίβελαντ. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός που αναπνέει και αν τον κλείσεις σε μουσείο θα πεθάνει. Είναι χειρότερο από κακό. Είναι βάρβαρο».ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ