Το τέρας των Άνδεων
News

Το τέρας των Άνδεων

Κατά καιρούς έχουμε αφιερώσει χώρο σε ιστορίες που αφορούν τη ζωή και την δράση περίφημων serial killers. Αρκετοί ήταν ευρηματικοί, είχαν κάποια τελετουργία ή κάποια τακτική στους φόνους τους ή τέλος πάντων για να μην μακρυγορούμε μοιάζουν πρόβατα μπροστά στην ιστορία του τύπου που ακολουθεί.

Ο Pedro Alonso López, πιο γνωστός ως “Το τέρας των Άνδεων”, γεννήθηκε στις 8 του Οκτωβρίου του 1948 στην πόλη Σάντα-Ισαμπέλ της Κολομβίας ενώ η μητέρα του ήταν ιερόδουλη στο επάγγελμα. Είχε άλλα 12 αδέλφια, ενώ σε ηλικία μόλις 8 ετών η μητέρα του τον έδιωξε από το σπίτι αφού τον έπιασε να χαϊδεύει ερωτικά μία από τις μικρότερες αδελφές του.

Σύμφωνα με την απολογία του, αφού περιπλανήθηκε για λίγες μέρες στους δρόμους, τον βρήκε ένας άντρας ο οποίος τον πήρε σπίτι του σε κάποια ερημική περιοχή της πόλης όπου και τον βίαζε κατ’ εξακολούθηση. Γύρω στα 12 του χρόνια κατάφερε να το σκάσει και στη συνέχεια τον φιλοξένησε μια αμερικανική οικογένεια η οποία και τον έγραψε σε σχολείο για ορφανά.

Στα 18 του το έσκασε και από αυτό το σπίτι αλλά και από το σχολείο αφού υποστήριξε πως κακοποιήθηκε σεξουαλικά από κάποιον δάσκαλο του και κατέληξε στον δρόμο των μικροκλοπών προκειμένου να ζήσει. Οι μικροκλοπές είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψή του και τη φυλάκιση του για λίγα χρόνια.

Ο Pedro Alonso López υποστήριξε επίσης αργότερα πως εκείνη την περίοδο βιάστηκε από τρεις συγκρατούμενους του, τους οποίους και σκότωσε στη συνέχεια μες στη φυλακή χωρίς ποτέ να ενοχοποιηθεί.

Με την αποφυλάκιση του, μετανάστευσε στο γειτονικό Περού, οπού ξεκίνησε το φρικιαστικό και ασύλητο “έργο” του. Από το 1973 περίπου , έως και το 1978 βίασε και σκότωσε πάνω από 100 (ναι εκατό) νεαρά κορίτσια, κυρίως ανήλικα. Μεγάλος σύμμαχος του φυσικά η απίστευτη εγκληματικότητα και οι πολλές κοινωνικές ταραχές εκείνη την περίοδο στην Λατινική Αμερική.

Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, το 1978 είχε συλληφθεί από μια φυλή ιθαγενών στο Περού, οι οποίοι ήταν έτοιμοι να τον εκτελέσουν, όταν ένας Αμερικανός ιεραπόστολος παρενέβη και τους έπεισε να τον παραδώσουν στην αστυνομία του κράτους. Τί έκανε η αστυνομία του Περού; Μετά από λίγες μέρες τον άφησε ελεύθερο λόγο ανυπαρξίας ενοχοποιητικών στοιχείων.

983614_10202645536852687_1793690522_n

Τότε γύρισε πίσω στην πατρίδα του, ενώ συχνά πυκνά μεταφερόταν και στο γειτονικό Εκουαδόρ σε μια περίοδο όπου αποκάλυψε πως βίαζε και σκότωνε σχεδόν τρία νεαρά κορίτσια την εβδομάδα. “Μου αρέσουν τα κορίτσια στο Εκουαδόρ, είναι πιο ήπια και πιο αθώα.” είπε ο López.

Λόγω της αυξημένης εγκληματικότητας γενικότερα σε αυτές τις χώρες, οι αρχές είχαν πιστέψει ότι η εξαφάνιση τόσων πολλών κοριτσιών οφείλεται σε σεξουαλική δουλεία ή πορνεία. Έπρεπε να φτάσει το έτος 1980 για να αποτύχει ο διαβολικός López σε μία προσπάθεια απαγωγής σε μια κεντρική αγορά του Εκουαδόρ, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί από τους εμπόρους και στη συνέχεια να συλληφθεί από την αστυνομία της χώρας.

Το τέρας των Άνδεων οδήγησε την αστυνομία στους τάφους των 53 από τα θύματά του στο Εκουαδόρ, όλα κορίτσια από εννέα έως δώδεκα ετών. Το 1983 βρέθηκε ένοχος για τη δολοφονία 110 νεαρών κοριτσιών στο Εκουαδόρ και ο ίδιος ομολόγησε σε περαιτέρω 240 δολοφονίες στο γειτονικό Περού και την Κολομβία. Χωρίς να έχει εξακριβωθεί ακόμη ο ακριβής αριθμός, ο Pedro Alonso López ήταν υπεύθυνος για το βιασμό και τη δολοφονία 300+ νεαρών κοριτσιών.

1975174_10202645537132694_2003125990_n

Και εδώ είναι που όλοι εύλογα αναρωτιέστε ποια ήταν τελικά η τιμωρία του López…Θα αρχίσουμε ανάποδα, από το τέλος αφού αυτή τη στιγμή το “Τέρας των Άνδεων” είναι ελεύθερο, χωρίς κανείς να γνωρίζει αν είναι ζωντανός και συνεχίζει τα εγκλήματά του ή αν είναι νεκρός.

Αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή στο Εκουαδόρ στις 31 Αυγούστου 1994, συνελήφθη ξανά μια ώρα αργότερα, ως παράνομος μετανάστης, και παραδόθηκε στις αρχές της Κολομβίας. Εκεί κρίθηκε παράφρων, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε μια ψυχιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου Μπογκοτά και το 1998 να κριθεί εκ νέου η κατάσταση της ψυχικής του υγείας. Η γνωμάτευση; Υγιής και έτσι αφέθηκε ελεύθερος.

Η Ιντερπόλ εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον López από τις κολομβιανές αρχές για μια νέα δολοφονία το 2002 και όπως προαναφέρθηκε κανείς δεν τον έχει δει και δεν ξέρει που βρίσκεται από τότε….

*Όποιος διαθέτει τον χρόνο, μπορεί να παρακολουθήσει και το ντοκιμαντέρ με τη δράση του Pedro Alonso López:

[iframe]<iframe width=”750″ height=”563″ src=”//www.youtube.com/embed/PaYBmnC5MIg” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>[/iframe]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ