Τα δέκα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών σύμφωνα με τον James Hetfield
News

Τα δέκα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών σύμφωνα με τον James Hetfield

Κάθε λίστα που αναφέρεται στα καλύτερα όλων των εποχών (ταινίες, δίσκους, τραγούδια), έχει πάντα υποκειμενικό χαρακτήρα. Εδώ που τα λέμε κάθε λίστα είναι εντελώς υποκειμενική εκτός από αυτή που φτιάχνεις για το σούπερ μάρκετ.

Έτσι λοιπόν ακόμα και αν αυτή έρχεται από μία από τις μεγαλύτερες μορφές του Heavy Metal σηκώνει μπόλικη κουβέντα.

Πριν από μερικά χρόνια ο James Hetfield μιλώντας στο Rolling Stone είχε καταθέσει τη δική του δεκάδα με τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών και έκανε και ένα μικρό σχόλιο για κάθε ένα από αυτά. Όχι, δεν θα βρείτε σχεδόν τίποτα metal σε αυτή τη λίστα αν εξαιρέσουμε τους Black Sabbath.

  1. Free BirdLYNYRD SKYNYRD

James Hetfield: «Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή τη μπαλάντα του κάθε εργαζόμενου. Ταίριαζε απόλυτα με τα πρώτα χρόνια της ζωής μου στο δρόμο. Να μην συνδέομαι πολύ με πράγματα, να ζω τη στιγμή και να προχωράω παρακάτω».

  1. Stairway to HeavenLED ZEPPELIN

James Hetfield: «Όταν έπιασα για πρώτη φορά κιθάρα στα χέρια μου έμαθα να παίζω τις πρώτες νότες του τραγουδιού. Ενθουσιασμένο έτρεχα στο σπίτι λέγοντας, δείτε μπορώ να παίξω αυτό. Μου έλεγαν, ωραία, το υπόλοιπο που είναι;»

  1. Jailhouse RockELVIS PRESLEY

James Hetfield: «Θυμάμαι να βλέπω το βίντεο με τον Elvis να τρέχει πάνω κάτω με τους φίλους του. Αποτύπωνε μια επαναστατικότητα που στην πραγματικότητα είναι μια μορφή δημιουργικότητας».

  1. Behind Blue EyesTHE WHO

James Hetfield:  «Αυτό το τραγούδι είχε όλη αυτή την εφηβική οργή να κρύβεται στο υπόβαθρο. Είναι η περίπτωση που ζητάς βοήθεια χωρίς στην πραγματικότητα να τη χρειάζεσαι. Μου θύμιζε πολύ τον εαυτό μου».

  1. Candle in the WindELTON JOHN

James Hetfield: «Το Saturday Nights All Right For Fighting ήταν περισσότερο στο στυλ μου αλλά λίγα τραγούδια μπορούν να συγκριθούν μελωδικά με αυτό».

  1. God Only KnowsTHE BEACH BOYS

James Hetfield:  «Μεγάλωσα στη Νότια Καλιφόρνια έτσι αυτό το τραγούδι μου μιλάει σαν μία ανώτερη δύναμη».

https://www.youtube.com/watch?v=AOMyS78o5YI

  1. YesterdayTHE BEATLES

James Hetfield: «Συνδέθηκα αμέσως μαζί του. Είναι ένα τραγούδι που σε βάζει σε σκέψεις».

  1. Black SabbathBLACK SABBATH

James Hetfield: «Αυτό το τραγούδι με κατατρόμαζε όταν ήμουν μικρός. Είναι κάτι παραπάνω από heavy».

  1. Smells Like Teen SpiritNIRVANA

James Hetfield: «Όταν όλες οι hair metal μπάντες των 80’s είχαν αυτές τις υπερβολικές παραγωγές ήρθαν οι Nirvana με αυτό τον βρώμικο garage ήχο. Ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν η μουσική».

https://www.youtube.com/watch?v=_sqL8dVIG2k

  1. The Boys Are Back In TownTHIN LIZZY

James Hetfield: «Ο Phil Lynott δεν φοβόταν ποτέ να γράψει από την καρδιά ακόμα και αν το αποτέλεσμα ήταν μελιστάλαχτο. Οι Thin Lizzy επηρέασαν πολλές από τις κιθαριστικές αρμονίες των Metallica»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ