System of a Down: Δύσκολο έως απίθανο να έρθουν στην Ελλάδα
News

System of a Down: Δύσκολο έως απίθανο να έρθουν στην Ελλάδα

Μετά το εξαιρετικό συναυλιακό 2019 στην Ελλάδα, είναι η αλήθεια ότι μας έχει ανοίξει για τα καλά η όρεξη για την επόμενη χρονιά και ένα μεγάλο απωθημένο του ελληνικού κοινού είναι οι System of a Down.

Τα περισσότερα μεγάλα rock και metal συγκροτήματα, έχουν κάνει ένα ή πολλά περάσματα από την Ελλάδα σε διάφορες εποχές τους, όμως ο Serj Tankian και η παρέα του μετά από εκείνη την εμφάνιση τους ως support στους Slayer το 1998 και πριν κάνουν το μεγάλο «μπαμ», δεν μας έχουν τιμήσει με την παρουσία τους.

Και ήρθε λοιπόν η ώρα που μετά από δύο χρόνια θα έρθουν ξανά στην Ευρώπη για μία σειρά συναυλιών και όπως είναι απόλυτα λογικό το ελληνικό κοινό ανυπομονεί και ελπίζει σε μία καλή είδηση.

Αν μας παρακολουθείτε τα τελευταία χρόνια, θα ξέρετε ότι πριν γράψουμε τις πληροφορίες μας το ψάχνουμε πάντα καλά το θέμα, είτε πρόκειται για ευχάριστα νέα είτε για δυσάρεστα. Σε αυτή την περίπτωση δυστυχώς θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι (το πιο αισιόδοξο που μπορούμε να πούμε) γιατί τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Οι System of a Down έχουν ήδη ανακοινώσει πέντε εμφανίσεις για το καλοκαίρι του 2020 (Φινλανδία, δύο στη Γερμανία, Ισπανία και Πορτογαλία) και αναμένεται σύντομα να ανακοινώσουν κι άλλες. Η χώρα μας όμως είναι από δύσκολο έως απίθανο να μπει στον προγραμματισμό.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ότι ήδη τους έχουν προσεγγίσει διοργανωτές συναυλιών από τη χώρα μας που είναι διατεθειμένοι να καλύψουν τις οικονομικές απολαβές του συγκροτήματος, όμως μέχρι τώρα βρίσκουν ερμητικά κλειστή την πόρτα, με την απάντηση ότι οι System of a Down δεν έχουν διάθεση να έρθουν από εδώ.

Το «εδώ» που χρησιμοποιούμε είναι λίγο ασαφές γιατί δεν διευκρινίζεται, αν αφορά την Ελλάδα συγκεκριμένα ή τα Βαλκάνια γενικότερα. Θα ποντάρουμε στο δεύτερο γιατί δεν έχουν παίξει ποτέ σε χώρες όπως η Σερβία ή και η Βουλγαρία που έχουν μεγάλα φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια.

Μένουμε λοιπόν στο ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε οι πιθανότητες δεν είναι σε καμία περίπτωση με το μέρος μας, με την ελπίδα ότι με κάποιο τρόπο αυτό θα αλλάξει.

https://youtu.be/zC4N4W9SmQQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ