Συναυλίες ξανά από τις 15 Ιουλίου στην Ελλάδα!

Roxx |

Ανακοινώσεις για το θέμα των εκδηλώσεων στη χώρα μας είχαμε το απόγευμα της Πέμπτης από την Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη.

Οι συναυλίες αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι από τις 15 Ιουλίου και μόνο σε ανοιχτούς χώρους με τις παρακάτω προϋποθέσεις.

Τα άτομα –με μη ιατρική μάσκα- που μπορούν να βρίσκονται στη σκηνή πρέπει να τηρούν τις ενδεδειγμένες αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Το όριο πληρότητας θα είναι στο 40%, ώστε να τηρούνται οι ανάλογες αποστάσεις. Η σκηνή θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον τρία μέτρα από την πρώτη σειρά καθισμάτων. Σε περίπτωση εκδήλωσης όπου το κοινό είναι όρθιο θα πρέπει να τηρείται η απόσταση του 1,5 μέτρου.

Τα θερινά σινεμά θα ανοίξουν ξανά την 1η Ιουνίου με όριο πληρότητας στο 40% για να τηρούνται οι αποστάσεις.

Σε ό,τι αφορά τα νέα μέτρα στήριξης σε ανθρώπους του Πολιτισμού, μεταξύ άλλων:

-Εντάσσονται και καλύπτονται αναδρομικά και οι εργαζόμενοι του χώρου του Πολιτισμού των οποίων η σύμβαση ορισμένου χρόνου έληξε πρόωρα κατά το διάστημα 15/02/20 έως και 29/02/20. Και αυτοί καθίστανται δικαιούχοι των 800 ευρώ μετά τη δήλωσή τους στο ΕΡΓΑΝΗ.

-Εντάσσονται και καλύπτονται αναδρομικά όσοι απασχολήθηκαν  σε περισσότερους από έναν εργοδότη το διάστημα 15/03/20-20/04/20 και είχαν κατά μέσο όρο εβδομαδιαίως μέχρι και 30% συνολικά ώρες εργασίας. Θα λάβουν τα 800 ευρώ μεταξύ 14ης και 15ης Μαΐου μετά από δήλωσή τους στο ΕΡΓΑΝΗ.

-Οσοι από 1η Ιουνίου του 2019 έως και 1η Μαρτίου του 2020 έχουν εκτελέσει περιστασιακή εργασία με έξι μεροκάματα τον μήνα ή 50 μεροκάματα συνολικά το διάστημα αυτό,  θα λάβουν επίσης τα 800 ευρώ.

-Με ειδική ρύθμιση εντάσσονται και καλύπτονται αναδρομικά οι ταξιθέτες και ταξιθέτριες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Ανάμεσα στις ανακοινώσεις που έκανε η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για την επανέναρξη των εκδηλώσεων στη χώρα μας, αλλά και για την στήριξη των ανθρώπων του πολιτισμού ήταν και η ρύθμιση του θέματος με τα εισιτήρια που έχουν ήδη πωληθεί για event που ακυρώθηκαν.

Σύμφωνα λοιπόν με την υπουργό, ικανοποιήθηκε το αίτημα των διοργανωτών έτσι θεσπίζεται ένα κουπόνι (voucher) με 18μηνη ισχύ για τη δυνατότητα παρακολούθησης πολιτιστικών δρωμένων στο μέλλον για όσους είχαν κλείσει εισιτήρια για παραγωγές που ακυρώθηκαν.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν δίνονται ακόμα και θα πρέπει ο κάθε ένας από εσάς που ενδιαφέρεται ξεχωριστά να περιμένει την ανακοίνωση από τη διοργανώτρια εταιρεία της συναυλίας που ακυρώθηκε.

Με λίγα λόγια πάντως, όποιος αγόρασε εισιτήριο για συναυλία του καλοκαιριού θα μπορεί να εξαργυρώσει το voucher σε οποία συναυλία επιθυμεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ