Στο Παρίσι με τον Stephen King (Μέρος 2ο)
News

Στο Παρίσι με τον Stephen King (Μέρος 2ο)

Ο Ηλίας Φουντούλης, μετά την εξιστόρηση της «περιπέτειάς» του μέχρι το Παρίσι, για να παρακολουθήσει από κοντά τον Stephen King να μιλάει για τη ζωή του, τα βιβλία του και το Δόκτωρ Ύπνος, μας μεταφέρει τα αγαπημένα του σημεία από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο συγγραφέας-θρύλος στις 16/11/2013.

Η εξομολόγηση του Stephen King γι’ αυτά που του αρέσουν και για τη συγγραφή βιβλίων.

Από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στη σκηνή του Grand Rex, ο Stephen King άρχισε να μιλάει για τη ζωή του, για τη συγγραφή, και για το έργο του.
Απλός, λιτός, προσιτός, γελαστός, ετοιμόλογος.

Αγαπημένες του ταινίες βασισμένες σε βιβλίο του είναι το Πράσινο Μίλι, το Στάσου πλάι μου, το Ρίτα Χέηγουορθ η Τελευταία Έξοδος, ενώ όπως είπε θα μπορούσε να ζήσει χωρίς τις 6 συνέχειες της σειράς Τα Παιδιά του Καλαμποκιού. «Εκτός βέβαια αν έρθουν αντιμέτωπα με τον Τσάκυ την Κούκλα του Σατανά!»

Και η χειρότερη ταινία βασισμένη σε βιβλίο του; 
«Νομίζω ότι η χειρότερη ταινία – και όχι άδικα μιας και ήταν δικής μου σκηνοθεσίας– ήταν το Maximum Overdrive!
Στο σημείο αυτό, κάποιος από το κοινό φώναξε “It was GREAT!” και ο King γελώντας του απάντησε! “You rock man!”
 

Αγαπημένο του θρίλερ; 
«Είναι το Blair’s Witch Project. Την πρώτη φορά που προσπάθησα να το δω το σταμάτησα στη μέση».

Αγαπημένο του βιβλίο;
«Από τα βιβλία που έχω γράψει έχω ιδιαίτερη αδυναμία στο The Stand» –έξαλα χειροκροτήματα του κοινού– «και στα βιβλία που έγραψα μετά το ατύχημα στο Lisey’s Story. Είναι μια ιστορία για τα δύο θέματα που με αγγίζουν περισσότερο από όλα. Την αγάπη και την απώλεια του θανάτου».

Περί φοβιών
«Όλοι έχουν τις φοβίες τους. Πολλοί πάνε στον ψυχολόγο και τον πληρώνουν για να τους βοηθήσει να τις ξεπεράσουν. Εγώ είμαι τυχερός! Για να ξεπεράσω τις φοβίες μου τις γράφω και ο κόσμος με πληρώνει για να τις διαβάσει!»

Περί συγγραφής
«Αν δεν έχεις χρόνο να διαβάζεις, δεν θα έχεις την ικανότητα να γράψεις».
«Το κοινό νοιώθει άνετα στα χέρια ενός τρελού! Αν και προσωπικά δεν θέλω να νοιώθετε και πολύ άνετα».
«Θα συνεχίσω να γράφω μέχρι να μου το βουλώσει ο Θεός».

Κάποιος από το κοινό επιλέγεται να κάνει ερώτηση. Εκείνος, ύπουλα παίζει το χαρτί της κόρης που έχει γενέθλια και ζητάει αυτόγραφο για να πάρει την απάντηση: “Ρε φίλε δεν ξέρω αν πρέπει να το κάνω. Μπορεί να σου υπογράψω μπορεί και όχι. Αλλά κάθε φορά που γίνεται αυτό νοιώθω ξαφνικά σαν να αιμορραγώ σε ένα ενυδρείο με καρχαρίες.”

Μη χάσετε την επόμενη εβδομάδα το Γ’ (και τελευταίο) Μέρος του άρθρου: Ο Stephen King μιλάει για τη Λάμψη και το Δόκτωρ Ύπνος!

Το Doctor Sleep κυκλοφορέι στα Ελληνικά στις 7 Μαρτίου από τις εκδόσεις Bell με την υποστήριξη του Rock is Dead. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ