Στο νούμερο 1 της Αμερικής οι Metallica με ιστορικό ρεκόρ!

Roxx |

Ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενο αλλά τώρα είναι και επίσημο. Το νέο άλμπουμ των Metallica, Hardwired… to self-destruct πήγε κατευθείαν στο νούμερο 1 του Billboard 200 με πωλήσεις που ξεπέρασαν τις 300.000. Για την ακρίβεια 305,688.

Αυτό είναι το 6 συνεχόμενο άλμπουμ τους που πάει στο νούμερο 1 της Αμερικής κάτι που αποτελεί ρεκόρ για συγκρότημα, αφού άφησαν πίσω τους, τους Disturbed και τους Dave Mathews Band που έχουν μέχρι σήμερα πέντε συνεχόμενα νούμερο 1 άλμπουμ.

Οι πωλήσεις του Hardwired είναι λιγότερες από τις προηγούμενες κυκλοφορίες τους, αφού το Death Magnetic είχε στην πρώτη του εβδομάδα 490.000 και το St Anger 440.000, αλλά να μην ξεχνάμε πόσο πολύ έχει αλλάξει το αγοραστικό τοπίο στα χρόνια που μεσολάβησαν.

Οι Metallica διαθέτουν φυσικά στο οπλοστάσιο τους και το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις από την εποχή που ξεκίνησε η μέτρηση με το Soundscan to 1991. To Black album έχει πουλήσει μέχρι σήμερα πάνω από 16 εκατομμύρια.

Και για να βάλουμε τα πράγματα σε ένα γενικότερο πλαίσιο να πούμε, ότι με τα 6 νούμερο 1 άλμπουμ οι Metallica απέχουν ελάχιστα από τις πρώτες θέσεις στη λίστα με τους καλλιτέχνες που έχουν τις περισσότερες δουλειές στην κορυφή των charts.

Οι Beatles είναι στην κορυφή με τα απλησίαστα 19 άλμπουμ και ακολουθούν Jay Z, Bruce Springsteen και Barbra Streisand.

Αναλυτικά η λίστα:

The Beatles 19
Jay Z 13
Bruce Springsteen 11
Barbra Streisand 10
Garth Brooks 9
The Rolling Stones 9
Madonna 8
Kenny Chesney 7
Eminem 7
Janet Jackson 7
Elton John 7
Led Zeppelin 7
U2 7

Μην ξεχνάτε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο μεγάλος μας διαγωνισμός για δύο βινύλια των Metallica. Κάντε κλικ εδώ για να λάβετε μέρος.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ