Στις τελευταίες θέσεις παγκοσμίως τα ελληνικά νεκροταφεία σε προτίμηση για εξώφυλλα black metal συγκροτημάτων
Το είδαμε στο tokoulouri.com και δεν γινόταν να μην το μοιραστούμε μαζί σας….
Στην 78η θέση επί συνόλου 85 στη λίστα προτίμησης black metal συγκροτημάτων για φωτογραφίσεις εξώφυλλων, βρέθηκαν τα νεκροταφεία της χώρας μας, σε σχετική δημοσίευση του περιοδικού Black Metal Digest για το 2015.
Η λίστα, η οποία βασίστηκε σε ετήσια έρευνα του περιοδικού, προέκυψε από τυχαία στρωματοποιημένη δειγματοληψία από νεκροταφεία της ελληνικής επικράτειας, εκ των οποίων μόνο 4 σημεία βρέθηκαν να έχουν τα χαρακτηριστικά που ένα μουσικό σύνολο του ακραίου μέταλ ψάχνει σε ένα χώρο φωτογράφισης.
Στην τελευταία θέση της γενικής κατάταξης βρέθηκαν τα κινέζικα νεκροταφεία, με μοναδική επί μέρους πρωτιά εκείνη της κατηγορίας φωτογραφήσεων με θέμα τα χόμπιτ. Με το λευκό χρώμα να κυριαρχεί, την έντονη ομοιομορφία και τα φωτεινά χρώματα ως βασικά μειονεκτήματα, οι χώροι ανάπαυσης στην Ελλάδα κατάφεραν να βρεθούν εντός μόλις της τελευταίας δεκάδας, σημειώνοντας δεύτερο αρνητικό ρεκόρ 5ετίας. Ως δευτερεύοντα μειονεκτήματα, παρατηρήθηκαν επίσης η χαμηλή βλάστηση κισσών, που οφείλεται στην παράνομη κοπή από υποχόνδριους συγγενείς των θανόντων, αλλά και η γενικότερη ηλιοφάνεια.
Ως θετικά στοιχεία σημειώθηκαν η συχνή υγρασία, που κατορθώνει συχνά να προσφέρει την επιθυμητή ατμόσφαιρα, αλλά και η δυσκολία στην πρόσβαση με συμβατικά μέσα μεταφοράς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα μας κυριαρχούσε στο 67% της σκανδιναβικής σχολής αναφορικά με τις προτιμήσεις της στις παραπάνω κατηγορίες. Η έλλειψη ρουστίκ αγαλμάτων, ομοιωμάτων και γλυπτών φαίνεται όμως να είναι η κατηγορία που έκανε την περισσότερη «ζημιά» στα ελληνικά νεκροταφεία. Η κατηγορία αυτή αποτέλεσε την «αχίλλειο πτέρνα» για την Ελλάδα, σύμφωνα με τις προτιμήσεις της Λατινικής Αμερικής και της Ωκεανίας, ευθυνόμενη για την χαμηλή θέση που σημείωσε.
Το Black Metal Digest αποτελεί την νο. 1 έκδοση παγκοσμίως σε δημοφιλία για την υποκατηγορία της μέταλ μουσικής που αναδείχθηκε στην Νορβηγία. Οι λίστες που δημοσιεύει στο τέλος της κάθε χρονιάς αποτελούν «ευαγγέλιο» για τους φίλους και τους αναλυτές του είδους, κυκλοφορώντας τα τελευταία χρόνια σε τιράζ σχεδόν διπλάσιο από τις λοιπές κυκλοφορίες του έτους.