Στην τελική ευθεία η άφιξη των Burger King στην Ελλάδα!
News

Στην τελική ευθεία η άφιξη των Burger King στην Ελλάδα!

Είχαμε ενθουσιαστεί εδώ στο Rock is Dead όταν το είχαμε ακούσει για πρώτη φορά. Τα Burger King είχαν κάνει γνωστή την πρόθεση τους να ανοίξουν καταστήματα (επιτέλους) και στην Ελλάδα.

Από τότε περιμέναμε εναγωνίως περισσότερες λεπτομέρειες. Σύμφωνα με δημοσίευμα του emea.gr (site που ασχολείται με επιχειρηματικές δραστηριότητες) το πρώτο κατάστημα αναμένεται στην Αθήνα μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Στην “τελική ευθεία” φαίνεται ότι έχουν μπει τα σχέδια της φημισμένης αλυσίδας fast food Burger King για την – αυτόνομη – είσοδο της στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα, λοιπόν με καλά πληρoφορημένες πηγές του EMEAgr η αμερικανική αλυσίδα αναμένεται να εγκαινιάσει, μέσα στο επόμενο δίμηνο (το αργότερο έως το τέλος Ιουνίου), το πρώτο κατάστημα fast food, με το σήμα της Burger King, επί ελληνικού εδάφους το οποίο θα βρίσκεται στην περιοχή της πρωτεύουσας. Σε δεύτερο χρόνο, η εταιρεία μελετά, έως το τέλος τους 2015, να διαθέτει – τουλάχιστον – 5 Burger King στη χώρα μαςεστιάζοντας στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας, καθώς επίσης και σε κάποιο από τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, με την Θεσσαλονίκη να βρίσκεται στο “μικροσκόπιο” της αμερικανικής αλυσίδας fast food.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στα σχέδια της διοίκησης της Burger King είναι στην επόμενη 3ετία να έχει παρουσία στην Ελλάδα με τουλάχιστον 30 καταστήματα εστιάζοντας στα μεγάλα αστικά κέντρα, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, όπως φυσικά και σε δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς όπως π.χ. η Μύκονος και η Σαντορίνη.

Θυμίζουμε, τέλος, ότι τα σχέδια της εταιρείας, για την επέκταση της στην Ελλάδα, γνωστοποίησε, τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Jose Cil, πρόεδρος της Burger King Worldwide σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική. Βασικός στόχος της αμερικανικής αλυσίδας fast food, όπως είχε αναφέρει ο Jose Cil είναι η επιθετική ανάπτυξη του σήματος σε όλο το φάσμα της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης, με τη δημιουργία άνω των 10.000 νέων θέσεων εργασίας σε πέντε με επτά χρόνια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ