Στην κοιλάδα της βαθιάς σκιάς: Μία ταινία μικρού μήκους από τον τραγουδιστή των Panx Romana

Roxx |
Στην κοιλάδα της βαθιάς σκιάς

“Στην κοιλάδα της βαθιάς σκιάς”, είναι ο τίτλος μιας ταινίας μικρού μήκους που ολοκληρώθηκε στην εποχή του κορονοϊού, σ’ αυτές τις 42 ημέρες, τις 1008 ώρες της απομόνωσης μας.

Κυκλοφορεί ελεύθερη στο διαδίκτυο καλώντας με την προβολή της μαζί και την ενσυναίσθηση όλων μας για μια ενεργή συνάντηση στους δρόμους της ζωής.

Τα γυρίσματα έγιναν στην βαθιά σκιά της Ειδομένης, στα Ελληνικά σύνορα, τον χειμώνα του 2016 κάτω από ακραίες συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων που εκεί αναζητούσαν το πέρασμα σ’ ένα καλύτερο μέλλον, ένα σπίτι, μια φωλιά, ένα τόπο να ξαποστάσουν.

Το μάθημα ζωής που αποκόμισα εκεί έχει διαχρονική αξία και περιέχει αλήθειες και πώς να τις αρνηθείς; Αλήθειες που με έκαναν να επαναστατήσω όταν ακούστηκε πως “απέναντι στον κορονοϊό, είμαστε όλοι ίσοι”. Αλήθειες που λένε ότι, στο παιγνίδι της ζωής, στη “Μονόπολη, δεν παίζουμε όλοι με τους ίδιους κανόνες”.

Μα ακόμα και αν τα μάτια μας αρνούνται να δουν την αλήθεια,  υπάρχει  η αντάρτισσα καρδιά μας που σκιρτά από αγάπη και μπαίνει στα παπούτσια του άλλου.

Το μετερίζι που υπερασπιζόμαστε λέγεται “Άνθρωπος” και όπλα μας είναι όλα αυτά που μας ενέπνευσαν στην εποχή της αθωότητας. Μακάρι στο ταξίδι της ζωής, μόνο γι’ αυτό να μας κατηγορήσουν και μόνο γι’ αυτό, αν επιθυμούν, στην καρδιά τους να μας κρατήσουν.

Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις, οι άνθρωποι κάνουν.

Μείνετε ενεργοί,

Frank PanxΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ