O Steve Harris λέει ότι οι Iron Maiden χρωστάνε πολλά στον Blaze Bayley: «Βοήθησε την μπάντα να μείνει ζωντανή»
News

O Steve Harris λέει ότι οι Iron Maiden χρωστάνε πολλά στον Blaze Bayley: «Βοήθησε την μπάντα να μείνει ζωντανή»

Για την περίοδο που ο Blaze Bayley ήταν τραγουδιστής των Iron Maiden, μίλησε ο Steve Harris σε συνέντευξη του στο podcast, “Scars And Guitars”.

To αφεντικό της μπάντας ρωτήθηκε αν είχαν σκεφτεί ποτέ να αλλάξουν τόνο στα τραγούδια τους, λόγω των διαφορών στις φωνές του  Blaze με τον Bruce Dickinson.

«Όχι, δεν το είχαμε σκεφτεί. Ίσως τώρα που το κοιτάμε αρκετά χρόνια μετά, να μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι. Αλλά όχι, δεν το σκεφτήκαμε τότε. Στην πραγματικότητα, μόνο όταν βγήκαμε στο δρόμο για περιοδεία, αντιληφθήκαμε ότι υπήρχαν μερικά θεματάκια. Το περίεργο είναι ότι στις πρόβες ο Blaze είχε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Αλλά μετά στις συναυλίες ίσως να υπήρχαν ένα, δύο θεματάκια, αλλά γενικά το χειρίστηκε πολύ καλά» είπε ο Steve Harris.

«Αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Κοιτώντας πίσω ίσως πεις ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά διαφορετικά πράγματα. Αλλά ο Blaze εκείνη την περιόδο βοήθησε να μείνει η μπάντα ζωντανή, έτσι του χρωστάμε πολλά».

Πριν από μερικούς μήνες ο Blaze Bayley, μίλησε το βρετανικό Metal Hammer, για την πρώτη φορά που άκουσε το Brave New World, το άλμπουμ που αποτέλεσε την επιστροφή του Bruce Dickinson στους Iron Maiden.

«Το άκουσα και θα παραδεχτώ ότι έκλαψα πολύ. Είναι ένα πολύ καλό άλμπουμ, αλλά ήξερα ότι αν τα πράγματα είχαν πάει διαφορετικά, θα ήμουν εγώ αυτός που θα δούλευε με το συγκρότημα σε μερικά από αυτά τα τραγούδια. Υπήρχε αυτή η αίσθηση της μεγάλης απώλειας που με χτύπησε πολύ σκληρά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.