Stephen King: Ένα από τα καλύτερα βιβλία του έρχεται σε νέα ελληνική έκδοση!
News

Stephen King: Ένα από τα καλύτερα βιβλία του έρχεται σε νέα ελληνική έκδοση!

Στις 16 Απριλίου θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία σε ολόκληρη τη χώρα, μία νέα έκδοση του θρυλικού Μίζερι του Stephen King από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Στο βιβλίο βασίζεται η ομώνυμη ταινία του 1990 που έδωσε στην Κάθι Μπέιτς το όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου.

Αυτή που ακολουθεί είναι η πλοκή του βιβλίου που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1987 και αμέσως μετά έχουμε και το νέο εξώφυλλο της ελληνικής έκδοσης.

Ένας διάσημος συγγραφέας κρατείται όμηρος από την μεγαλύτερη θαυμάστριά του, εξαιτίας της εμμονής της με μια μυθιστορηματική ηρωίδα που εκείνος αποφάσισε να «σκοτώσει». Ο Πολ Σέλντον κάποτε έγραφε για να βγάζει το ψωμί του. Τώρα γράφει για να γλιτώσει τη ζωή του. Ο Πολ Σέλντον σκοτώνει τη Μίζερι Τσάστεϊν –και το κάνει με ανείπωτη ανακούφιση. Η πρωταγωνίστρια των εξαιρετικά επιτυχημένων ρομαντικών μπεστ σέλερ του του έχει φέρει χρήμα και δόξα, αλλά περιορίζει το ταλέντο του. Τώρα πια μπορεί να προχωρήσει ως συγγραφέας και να γράψει σοβαρή λογοτεχνία.

Μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, όμως, ξυπνάει με αφόρητους πόνους σε ένα άγνωστο κρεβάτι, το οποίο, προς μεγάλη του έκπληξη, δεν είναι κρεβάτι νοσοκομείου. Η Άνι Γουίλκς, που τον έβγαλε μέσα από τις τσαλακωμένες λαμαρίνες της Camaro του, τον έχει μεταφέρει στο απομονωμένο σπίτι της στο βουνό και έχει βάλει τα τσακισμένα πόδια του σε πρόχειρους νάρθηκες.

Τα καλά νέα είναι ότι η Άνι, ως πρώην νοσοκόμα, έχει στο σπίτι της μπόλικα παυσίπονα. Τα άσχημα νέα είναι ότι η Άνι, για πολύ καιρό «Νούμερο Ένα Θαυμάστριά του», έχει συνειδητοποιήσει αυτό που έκανε ο Πολ στη Μίζερι –και δεν της αρέσει καθόλου…

Τrivia:

  • To 1988 το βιβλίο απέσπασε το World Fantasy Award–Novel.
  • Το μυθιστόρημα μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 1990 με πρωταγωνίστρια την Kathy Bates, η οποία απέσπασε Όσκαρ για το ρόλο της Άνι Γουίλκς.
  • Ο συγγραφέας σκόπευε να χρησιμοποιήσει το ψευδώνυμο Richard Bachman για να υπογράψει το «Μίζερι», ωστόσο αποκαλύφθηκε πριν από την έκδοση του βιβλίου.
  • Εκτός από την κινηματογραφική του μεταφορά, το 2015 το βιβλίο μεταφέρθηκε και στο θέατρο με πρωταγωνιστή τον Bruce Willis.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: