Ας στεναχωρηθούμε όλοι μαζί από την αποτυχία της μεταφοράς των Βουνών της Τρέλας στους κινηματογράφους
News

Ας στεναχωρηθούμε όλοι μαζί από την αποτυχία της μεταφοράς των Βουνών της Τρέλας στους κινηματογράφους

Τα Βουνά της Τρέλας είναι από τις θρυλικές ιστορίες του Λάβκραφτ που επηρέασαν αμέτρητους συγγραφείς τρόμου και μας φέρνουν εφιάλτες ακόμα και σήμερα.

Πριν από περίπου μία δεκαετία ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο είχε επιχειρήσει να φέρει την ιστορία στους κινηματογράφους αλλά αν και η υπόθεση είχε προχωρήσει πάρα πολύ κόλλησε τελικά στον χαρακτηρισμό καταλληλότητας αφού το στούντιο με το που άκουσε Rated-R δίστασε.

Μιλάμε για μία ταινία που θα είχε ως πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ, παραγωγό τον Τζέιμς Κάμερον και μπάτζετ στα 150 εκατ. δολάρια.

Να τι είπε λοιπόν ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο για το θέμα στο Collider:

Πολύς κόσμος σκέφτεται τους σκηνοθέτες ως τον Καίσαρα που κάθεται σε μια πολυθρόνα, τον ταΐζουν σταφύλια και αυτός λέει θα ήθελα να κάνω Τα Βουνά της Τρέλας τώρα. Δεν είναι όμως έτσι. Πρέπει να φτιάξεις τους αριθμούς, να τους παρουσιάσεις στο στούντιο και να έχεις έτοιμο ότι χρειάζεται για να προχωρήσει το πρότζεκτ.

Νομίζαμε ότι είχαμε ένα πολύ καλό και ασφαλές πακέτο. Ήταν 150 εκατομμύρια δολάρια, ο Τομ Κρουζ και ο Τζειμς Κάμερον θα έκαναν την παραγωγή, η ILM τα ειδικά εφέ, είχαμε το concept και τα σχέδια για΄τι νομίζω ότι ο τρόμος μεγάλης κλίμακας θα ήταν καταπληκτικός. Το στούντιο όμως δεν είχε την ίδια άποψη. Το Rated-R ήταν αυτό που χάλασε τη δουλειά. Αν ήταν PG-13 ή αν έστω τους είχα πει ότι θα ήταν η δουλειά θα είχε προχωρήσει.

Μια μέρα θα σας δείξω τα σχέδια, θα σας δείξω τα storyboards, όλα όσα είχαμε ετοιμάσει. Θα βάλετε τα κλάματα και θα πείτε “μα γιατί;”.

Με την τεράστια επιτυχία που γνώρισαν πρόσφατα Rated-R ταινίες όπως το Deadpool και το Logan ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή το πρότζεκτ θα προχωρήσει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ