Στελέχη ανταγωνιστικής εταιρείας διανομής έκαναν την καταγγελία για το Joker
News

Στελέχη ανταγωνιστικής εταιρείας διανομής έκαναν την καταγγελία για το Joker

Η υπόθεση του «ντου» αστυνομικών σε κινηματογράφους κατά τη διάρκεια προβολών του Joker γίνεται όλο και πιο βλακώδης όσο περνάει η ώρα και αφού το μπαλάκι των ευθυνών πετάει ασταμάτητα.

Σύμφωνα λοιπόν με νεότερες πληροφορίες, την καταγγελία στις δύο υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού, την έκαναν στελέχη ανταγωνιστικής εταιρείας διανομής, που προφανώς τρεις εβδομάδες μετά την πρεμιέρα της ταινίας στους κινηματογράφους σκέφτηκαν να κάνουν μία τέτοια κίνηση που λογικά θα οδηγήσει ακόμα περισσότερο κόσμο στους κινηματογράφους.

Η υπουργός Πολιτισμου Λίνα Μενδώνη σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας τόνισε: «με ενοχλεί αφάνταστα να δημιουργούνται προβλήματα από δυνάμεις καταστολής σε ανήλικα παιδιά και τις οικογένειές τους». Η υπ. Πολιτισμού καταφέρθηκε εκ νέου κατά των δύο εργαζομένων που προκάλεσαν τους ελέγχους λέγοντας  «δύο γυναίκες που είναι μέλη της επιτροπής που γνωμοδοτούν για τις ταινίες υπερέβησαν των αρμοδιοτήτων τους. Έλεγχος σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι φωνάζεις δυνάμεις καταστολής – υπάρχουν και άλλοι τρόποι».

Το πρωί της Δευτέρας η Λίνα Μενδώνη ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε καμία εντολή από το υπουργείο Πολιτισμού κάνοντας λόγο για «ανοίκεια» ενέργεια των δύο υπαλλήλων.

Όπως διευκρίνισε «οι δύο κυρίες ανήκουν στο προσωπικό της γενικής διεύθυνσης σύγχρονου πολιτισμού. Είναι μέλη επιτροπής που εξετάζει την καταλληλότητα των ταινιών. Η επιτροπή είναι γνωμοδοτική και αυτό που λέει το θεσμικό πλαίσιο είναι ότι έχουν δικαίωμα ελέγχου αποκλειστικά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους δηλαδή στο γνωμοδοτικό τους ρόλο. Ο έλεγχος δεν σημαίνει καλώ την αστυνομία. Έλεγχος σημαίνει ότι ο αιθουσάρχης έχει την α ή β παράβαση ή συμπεριφορά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: