Σκληρή Σκάρλετ Γιόχανσον κόντρα στην προσπάθεια της Disney να βάλει τη δικαστική μάχη πίσω από κλειστές πόρτες

Roxx |

Όπως όλα δείχνουν η Disney έχει βρει στο πρόσωπο της Σκάρλετ Γιόχανσον τον δάσκαλο της. Η ηθοποιός που δεν φοβήθηκε να τα βάλει με το μεγαθήριο το Hollywood κάνοντας αγωγή για διαφυγόντα κέρδη, απάντησε με σκληρό τρόπο στην προσπάθεια της εταιρείας να γίνει γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης ιδιωτικά, με στόχο να βρεθεί συμβιβασμός.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, η Disney κατέθεσε αίτημα σε ανώτατο δικαστήριο του Λος Άντζελες για να μεταφερθεί η διαμάχη σε εμπιστευτική και δεσμευτική διαιτησία σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Λίγες ώρες μετά, οι δικηγόροι της ηθοποιού που έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι πριν από λίγες ημέρες, απάντησαν με σκληρό τρόπο και πάλι δημόσια.

«Αφού αρχικά απάντησε στην αγωγή με μία επίθεση βουτηγμένη στον μισογυνισμό, η Disney τώρα προσπαθεί να κρύψει την κακή συμπεριφορά της πίσω από εμπιστευτική διαιτησία. Γιατί φοβάται τόσο πολύ να γίνει αυτή η διαδικασία δημόσια;» αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση.

«Γιατί ξέρει ότι η εγγύηση της Marvel για αποκλειστική προβολή του Black Widow στους κινηματογράφους δεν θα της επέτρεπε να κανιβαλίσει το box office για να αυξήσει τις συνδρομές στο Disney Plus. Αυτό ακριβώς έγινε και ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε τα στοιχεία που το αποδεικνύουν».

Η Σκάρλετ Γιόχανσον στη μήνυση της υποστηρίζει ότι η απόφαση της Disney να κυκλοφορήσει το Black Widow στο Disney Plus παράλληλα με τους κινηματογράφους, έβλαψε την πορεία της ταινίας στο box office από την οποία θα κρίνονταν και τα μπόνους που θα έπαιρνε και θα μπορούσαν να φτάσουν το συνολικό ποσό των 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Disney απάντησε χαρακτηρίζοντας αναίσθητη την ηθοποιό μπροστά στα προβλήματα της πανδημίας, χαρακτηρισμός που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στον χώρο όπως και το γεγονός ότι στην ίδια ανακοίνωση αποκάλυψε τον μισθό της ηθοποιού για την ταινία.

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ