Σύμφωνα με έρευνα η παρακολούθηση σειρών μας κάνει πιο έξυπνους και καλύτερους άνθρωπους
News

Σύμφωνα με έρευνα η παρακολούθηση σειρών μας κάνει πιο έξυπνους και καλύτερους άνθρωπους

Αφού λιώνουμε που λιώνουμε βλέποντας ότι σειρά κυκλοφορεί είναι καλό να μαθαίνουμε ότι αυτή η συνήθεια μας κάνει καλύτερους ως ανθρώπους.

Σύμφωνα με έρευνα του «Psychology of Aesthetics, Creativity, and the Arts» που πραγματοποιήθηκε σε 100 άτομα όσοι παρακολούθησαν σειρές έδειξαν μεγαλύτερη συναισθηματική ευφυΐα.

Τι περιελάμβανε ακριβώς η έρευνα. Οι μισοί άνθρωποι παρακολούθησαν επεισόδια από το Mad Men και το The Good Wife και οι άλλοι μισοί ντοκιμαντέρ.

Μετά το τέλος των προβολών όλοι τους είδαν ένα σετ καρτών που περιελάμβανε 36 ζευγάρια ματιών. Έπρεπε όλοι να μαντέψουν τι συναίσθημα κρύβεται πίσω από το βλέμμα.

Τη μεγαλύτερη επιτυχία είχαν όσοι παρακολούθησαν τις σειρές κάτι που σύμφωνα με την έρευνα εξηγείται στη βάση ότι κατά τη διάρκεια της προβολής έβαλαν το μυαλό τους να δουλέψει περισσότερο και συνδέθηκαν περισσότερο με το συναισθηματικό υπόβαθρο των πρωταγωνιστών.

Ορίστε τι άλλο θέλετε να ακούσετε; Είμαστε οι πιο έξυπνοι και οι καλύτεροι άνθρωποι. Και οι ωραιότεροι να προσθέσουμε εμείς αν και δεν το λέει η έρευνα. Το λέμε εμείς σε εσάς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ