Τι σημαίνει η τελευταία βαρβάτη σκηνή του Westworld;
News

Τι σημαίνει η τελευταία βαρβάτη σκηνή του Westworld;

Το βράδυ της Κυριακής το Westworld έριξε την αυλαία μιας σεζόν που αποτέλεσε το απόλυτο μπέρδεμα για τους φαν της σειράς και έφτασε σε επίπεδα μυστηρίου που θύμισαν Lost. Το λες καλό, πολλοί όμως θα τοπουν και κακό αυτό.

To τελευταίο επεισόδιο είχε διάρκεια 90 λεπτών, αλλά ίσως η μεγαλύτερη ανατροπή (ή για να το θέσουμε καλύτερα, το μεγαλύτερο μυστήριο) παρουσιάστηκε αμέσως μετά τους τίτλους τέλους με τον Άντρα με τα Μαύρα.

Όσοι έχετε διαβάσει τη σειρά βιβλίων του Dark Tower από τον Stephen King τότε αποκλείεται αυτή η σκηνή να μην σας έφερε στο μυαλό το φινάλε του τελευταίου βιβλίου, αφού και ο χαρακτήρας του Εντ Χάρις μοιράζεται πολλά κοινά στοιχεία με τον τελευταίο πιστολέρο του King.

Βλέπουμε λοιπόν τον Άντρα με τα Μαύρα να περνάει επιτέλους την πύλη που τόσο καιρό έψαχνε, αλλά εκεί δεν βρίσκει ούτε τον Μπερνάρντ αλλά ούτε και την Ντολόρες. Τα timeline σε ολόκληρη τη σεζόν ήταν μπερδεμένα, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν τον είδαμε λίγο καιρό μετά, αλλά πάρα πολύ καιρό μετά.

Μιλώντας στο Hollywood Reporter, η Lisa Joy (δημιουργός της σειράς μαζί με τον Jonathan Nolan), εξηγεί, στο περίπου, τι ακριβώς παίζει με αυτή τη σκηνή. Ακούστε εδώ ζωντανά το Roxx Radio

«Στο μακρινό μέλλον, ο κόσμος είναι δραματικά διαφορετικός. Και κατεστραμμένος. Μια φιγούρα με τη μορφή της κόρης του Γουίλιαμ (η κόρη του είναι φυσικά νεκρή εδώ και πολύ καιρό), έχει έναν διάλογο μαζί του. Τότε αυτός αντιλαμβάνεται ότι ζει αυτή τη λούπα ξανά και ξανά και ξανά. Η αρχική ιστορία είναι αυτή που είδαμε στη φετινή σεζόν και επαναλαμβάνεται με στόχο να διαπιστώσουν τι πιστότητα υπάρχει στον χαρακτήρα του Γουίλιαμ. Αφήνουμε την εντύπωση ότι αυτό το τεστ θα συνεχιστεί. Παίρνουμε μία ιδέα από μία νέα πραγματικότητα, για την οποία γίνεται δουλειά και κάποια μέρα θα μάθουμε περισσότερα για αυτήν, αφού πρώτα δούμε πως φτάσαμε εκεί. Γι αυτό γίνονται και τα τεστ».

Η Lisa Joy ξεκαθαρίζει πάντως ότι δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο πλέον ότι ο Γουίλιαμ είναι ή θα γίνει host.

«Ο Γούιλιαμ που βλέπουμε στην τελευταία σκηνή δεν είναι η αρχική εκδοχή του εαυτού του. Δεν μιλάμε όμως απαραίτητα για host, όπως η Ντολόρες που φτιάχτηκε από το τίποτα»..

Από αυτά που λέει πάντως η δημιουργός της σειράς, καταλαβαίνουμε ότι πιθανότατα μιλάμε για ένα πείραμα αντίστοιχο με αυτό που έγινε με τον Ντέλος, σε πιο προχωρημένο στάδιο όμως.

Το Westworld έχει ήδη ανανεωθεί για τρίτη σεζόν και αυτή λογικά θα προβληθεί κάποια στιγμή στο δευτερο μισό του 2019.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: