Οι Shinedown κορυφαία mainstream rock μπάντα όλων των εποχών στο Billboard
News

Οι Shinedown κορυφαία mainstream rock μπάντα όλων των εποχών στο Billboard

Τον Μάρτιο του 1981 δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά η λίστα με τα mainstream rock τραγούδια που ακούγονται περισσότερο στους ραδιοφωνικούς σταθμούς των Η.Π.Α. και με την αφορμή της επετείου των 40 ετών, το billboard παρουσίασε τα συγκροτήματα με τις περισσότερες επιτυχίες.

Στην πρώτη θέση βρέθηκαν οι Shinedown που έχουν δει όλα τους τα single -και τα 27- να μπαίνουν τουλάχιστον στο top 5 του συγκεκριμένου chart. Από αυτά τα τραγούδια, τα 16 έχουν πάει στην κορυφή, με τα έξι τελευταία single τους να ανεβαίνουν όλα στο νούμερο 1.

Η μπάντα κρατάει επίσης το ρεκόρ με τα περισσότερα νούμερο 1 και το κατάφερε τον Αύγουστο που μας πέρασε με το Atlas Falls, που τους έβγαλε από την ισοπαλία με τους Three Days Grace που έχουν 15 νούμερο 1. Στα 14 βρίσκονται οι Van Hallen. Οι Three Days Grace βρίσκονται στο νούμερο 3 της λίστας με τα κορυφαία maistream rock συγκροτήματα, ενώ στη 2η είναι οι Godsmack με 11 τραγούδια να έχουν βρεθεί στην κορυφή και συνολικά 32 να έχουν μπει στο chart.

Όσον αφορά στα κορυφαία mainstream rock τραγούδια, στην κορυφή της λίστας βρίσκουμε το Touch, Peel and Stand των Days of the New που σάρωσε πίσω στο δεύτερο μισό του 1997 μέχρι και τις αρχές του 1998, μένοντας στο νούμερο 1 για 16 εβδομάδες.

Στη δεύτερη θέση είναι το Interstate Love Song των Stone Temple Pilots, ακολουθεί το Mysterious Ways των U2, ενώ στο νούμερο 4 είναι το How You Remind Me των Nickelback, με το Higher των Creed να κλείνει την πεντάδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ