Η σειρά του Loki εξήγησε μέσα σε δύο λεπτά όλα τα παράδοξα του MCU
News

Η σειρά του Loki εξήγησε μέσα σε δύο λεπτά όλα τα παράδοξα του MCU

Την Τετάρτη έκανε πρεμιέρα στο Disney Plus η σειρά του Loki, που από ότι φαίνεται θα αποδειχθεί η πιο καθοριστική για τη συνέχεια του MCU βάζοντας τις βάσεις για όσα αναμένεται να ακολουθήσουν. Και το πρώτο επεισόδιο έδωσε όλες τις εξηγήσεις που χρειάζονται για τη συνέχεια τόσο στον πρωταγωνιστή της σειράς αλλά και σε εμάς τους απλούς θεατές.

Μεταφερόμαστε λοιπόν στα γεγονότα του Endgame με τους Avengers να έχουν ταξιδέψει πίσω στον χρόνο και τον Loki του 2012 να παίρνει στα χέρια του το tesseract και να εξαφανίζεται. Προσγειώνεται σε μία έρημο αλλά η ελευθερία του διαρκεί ελάχιστα αφού τον βρίσκουν αμέσως τα μέλη της Time Variance Authority και τον μεταφέρουν στις εγκαταστάσεις τους.

Εκεί ο Loki μαθαίνει τα πάντα για αυτή την υπηρεσία μέσα από ένα εκπαιδευτικό βίντεο που αφηγείται η μασκότ της TVA με το όνομα Miss Minutes.

Το βίντεο ξεκινάει με την αποκάλυψη ότι πολύ παλιά είχε διεξαχθεί ένας καταστροφικός πόλεμος ανάμεσα στις διαφορετικές χρονικές ροές που όλες πάλευαν για την επικράτηση. Η λύση δόθηκε από τρία μυστηριώδη πλάσματα, τους Time Keepers που έφτιαξαν το ιερό χρονολόγιο και όλοι είναι υποχρεωμένοι να το ακολουθούν.

Κάθε φορά που κάποιος βγαίνει από αυτό και ακολουθεί μία άλλη πορεία η TVA επεμβαίνει για να αποκαταστήσει την τάξη και να αποφευχθεί ένα nexus event που θα δημιουργούσε πρoβλήματα στη ροή του χρόνου. Σε αυτό το σημείο χρησιμοποιούνται δύο λέξεις που θα μας απασχολήσουν σύντομα. To βίντεο λοιπόν λέει ότι ένα nexus event μπορεί να δημιουργήσει ένα multiverse και αυτό με τη σειρά του στην τρέλα (madness). Και απλά να θυμίσουμε ότι η επόμενη ταινία του Doctor Strange θα έχει τίτλο Multiverse of Madness.

Στη συνέχεια του επεισοδίου ο χαρακτήρας του Όουεν Γουίλσον εξηγεί στον Loki ότι το ταξίδι των Avengers στο χρόνο δεν ήταν παραβίαση του ιερού χρονολογίου, πιθανότατα επειδή ο Captain America φρόντισα να επιστρέψει τα πετράδια στις θέσεις τους, αλλά η δική του φυγή με το Tesseract ήταν.

H σειρά του Loki θα ολοκληρωθεί σε έξι επεισόδια και στην πορεία της αναμένεται να μπουν γερά τα θεμέλια για όλες τις εξελίξεις στο MCU.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ