Rob Halford: «Φόρεσα δερμάτινα στη σκηνή πριν τον Freddie Mercurie»
News

Rob Halford: «Φόρεσα δερμάτινα στη σκηνή πριν τον Freddie Mercurie»

Τα δερμάτινα είναι ένα loοk που έχει συνδυαστεί πάνω στη σκηνή με τον Rob Halford των Judas Priest εδώ και πάνω από 40 χρόνια, όμως υπήρξε μία περίοδος που αυτή την εμφάνιση την είχε υιοθετήσει και ο Freddie Mercury των Queen λίγο πριν το τέλος της δεκαετίας του ’70.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο ισπανικό Mariskal Rock, ο Metal God ρωτήθηκε για το αν ήταν αυτός ο πρώτος που έβαλε τα δερμάτινα ή ο θρυλικός frontman που έφυγε από τη ζωή το 1991.

«Θυμάμαι να βλέπω μια φωτογραφία του Freddie με δερμάτινο μπουφάν, καπέλο δίπλα σε μια μηχανή και σκέφτηκα ‘τι στο διάολο συμβαίνει εδώ, Freddie’» είπε αρχικά γελώντας ο Rob Halford.

«Τον αγαπάω. Ο Freddie ήταν θεός. Η μουσική του, η φωνή του, η ερμηνεία του, η προσωπικότητα του, τα χαρίσματα του, ήταν ένας σόοουμαν. Δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά άλλος Freddie Mercurie.  Όσο όμως για το ποιος φόρεσε πρώτος τα δερμάτινα, νομίζω ότι έκανα εγώ, τουλάχιστον ένα-δυο χρόνια πριν. Αν είναι σημαντικό αυτό. Είναι σημαντικό; Θα σου πω κάτι. Και οι δύο ήμασταν πολύ ωραίοι με τα δερμάτινα».

Πρόσφατα, ο Rob Halford, έκανε την αποκάλυψη ότι  έδωσε μάχη με τον καρκίνο του προστάτη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά ευτυχώς αυτή την εποχή η νόσος βρίσκεται σε ύφεση.

«Έδωσα τη μικρή μου μάχη με τον καρκίνο πριν από ένα χρόνο. Το πέρασα και τώρα είναι σε ύφεση, ευτυχώς. Συνέβη όσο ήμασταν σε lockdown, έτσι μάλλον όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι σε αυτό το στάδιο της ζωής μου και κάνω ακόμα αυτό που αγαπάω» .

Θυμίζουμε ότι οι Judas Priest θα έρθουν στην Ελλάδα, στις 15 Ιουλίου για το Release Athens στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50 χρόνια του συγκροτήματος, με ένα setlist γεμάτo διαμάντια του παρελθόντος που δεν ακούμε συχνά ζωντανά ενώ δεν αποκλείεται μέχρι τότε να έχουμε πληροφορίες και το καινούργιο τους άλμπουμ που θα διαδεχθεί το Firepower του 2018.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ