Το Release Athens ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη
News

Το Release Athens ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη

Ακούστε εδώ ζωντανά το Roxx Radio


Μετά από 25 ημέρες και συνολικά εννιά συναυλίες, το Release Athens έριξε την Κυριακή που μας πέρασε την αυλαία του, ολοκληρώνοντας με μεγάλη επιτυχία ένα τεράστιο στοίχημα που έβαλαν οι διοργανωτές το φθινόπωρο που μας πέρασε.

Αποφάσισαν να φέρουν μπάντες που δεν είχαμε δει ξανά στην Ελλάδα (Alice in Chains, Disturbed), να στοχεύσουν γενικότερα στο rock κοινό, σε αντίθεση με τους indie και ποπ ήχους που μας είχαν συνηθίσει στα πρώτα τρία χρόνια και να… απλώσουν το φεστιβάλ όχι σε τρεις και τέσσερις ημέρες αλλά σε εννιά, με στόχο να φέρουν όσες περισσότερες μπάντες μπορούσαν.

Και τώρα που όλα τελείωσαν μπορούμε να τους βγάλουμε το καπέλο, για μία από τις καλύτερες αν όχι την καλύτερη διοργάνωση που έχουμε δει στην Ελλάδα.

Γιατί και ο χώρος είναι εξαιρετικός (αυτό το ξέραμε), αλλά κυρίως για τον τρόπο που στήθηκε η διοργάνωση δίνοντας μεγάλο βάρος στην εξυπηρέτηση των θεατών. Γιατί και τις μπύρες πίναμε άνετα και σαν άνθρωποι πηγαίναμε στις σχεδόν πεντακάθαρες τουαλέτες (αν και χημικές), μέχρι και τα χέρια μας πλέναμε μετά. Μεγαλεία.

Λεπτομέρειες θα πείτε κάποιοι, αλλά από αυτά τα μικρά πρέπει να ξεκινάμε πάντα.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε θερμά στο κάλεσμα με αποκορύφωμα τις 17.000 που βρέθηκαν στην εμφάνιση του Iggy Pop, αλλά σχεδόν κάθε ημέρα έπιασε ή ξεπέρασε τις προσδοκίες προσέλευσης. Και αυτό είναι το καλύτερο στοιχείο από όλα γιατί αυτή η εμπιστοσύνη που έδειξε το κοινό στη μεγάλη προσπάθεια του Release, θέλουμε να πιστεύουμε ότι έβαλε τη… βενζίνη για μία ακόμα μεγαλύτερη διοργάνωση την επόμενη χρονιά.

Ναι, θα θέλαμε οι μέρες να είναι πιο μαζεμένες, θα θέλαμε να μην υπήρχαν τόσες πολλές καθημερινές, αλλά για να αλλάξει αυτό και να μπούμε στον χάρτη των συγκροτημάτων, πρέπει να γίνονται τα πρώτα βήματα όπως το φετινό.

Και αυτό που κρατάμε είναι η ικανοποίηση του κοινού που έδειξε με τα καλά του λόγια μετά από κάθε ημέρα την υποστήριξη του σε αυτή την προσπάθεια.

Και εδώ είμαστε και εμείς για να στηρίζουμε τέτοιες κινήσεις που δείχνουν βασισμένες σε μακροχρόνιο πλάνο από ανθρώπους που φαίνεται ότι αγαπούν τη δουλειά.

Άντε λοιπόν και του χρόνου!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ